profiel

André Meiresonne


Andre-Meiresonne
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Veranderen van binnenuit: ‘Emoties zijn gevoelens die je beter niet kunt verwarren met je gevoel’

1 juni 2014

Andre-Meiresonne

Geplaatst in: Verantwoordelijkheid,

Zondagavond laat, een kleine overdenking van André Meiresonne: ‘Emoties zijn gevoelens die je beter niet kunt verwarren met je gevoel’

Stijg minstens een keer per dag boven jezelf uit. Voel wat een rust dat geeftBoven jezelf uitstijgen klinkt abstract. Het is groter worden dan je denkt dat je bent. Ophouden jezelf nodeloos klein te maken. Zo groot worden als je bent.

Uit het benauwde keurslijf stappen waar we allemaal in zitten. Je niet meer laten leiden door hoe het hoort. Je emoties herkennen en ze laten voor wat ze zijn: emoties. Gevoelens die je beter niet kunt verwarren met je gevoel.

Emoties kun je opmerken door te letten op sensaties in je lichaam. Tintelingen, prikkelingen, steken, pijn in je lijf. Gevoel is van een andere orde. Dat is je ziel die je iets vertelt. Zoals helder denken je geest is die je iets te zeggen heeft.

Je emoties kunnen je overmannen. Ze lijken het over te nemen. Je gevoel en je verstand kunnen je uit die verwarring de weg wijzen. Dan ben je je emoties de baas en geef je je gevoel en je verstand de ruimte om in alle wijsheid iets te beslissen en te doen. Dat geeft rust.

André Meiresonne is een spreker over crisis, transformatie en leiderschap, over Veranderen van binnenuit. Zijn blogs zijn op zijn eigen site te vinden.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie