profiel

André Meiresonne


Andre-Meiresonne
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Veranderen van binnenuit: ‘Voelen hoe het zou zijn om wel te gaan, het toch te doen’

29 juni 2014

Andre-Meiresonne

Geplaatst in: Legitimering

Zondagavond laat, een kleine overdenking van André Meiresonne:

Spijt krijg je vooral van wat je niet gedaan hebtGa eens na waar je spijt van hebt. En onderscheid het van schaamte en schuld.

Schaamte is je schuldig voelen als je iets fout gedaan hebt. Spijt kun je ook voelen als je iets niet gedaan hebt. Iets waarvan je later zegt: ‘Had ik dat toen toch maar gedaan’. Of: ‘Was ik daar toch maar op ingegaan.’ Een uitnodiging. Een bezoekje. Een begrafenis. Een etentje. Een lift.

Vaak doen we iets niet, omdat we het te druk hebben. Of denken te hebben. Terwijl we eigenlijk niet durven. Achteraf realiseren we ons wat we gemist hebben.

Wat kan helpen, is er even bij stil te staan. Het voor je te zien. Je afvragen wat je zou doen als je nu alle tijd van de wereld had. Of nergens bang voor was. Voelen hoe het zou zijn om wel te gaan, het toch te doen. Dan weer terug naar de waan van de dag. Misschien ontdek je ineens een mogelijkheid om wel te gaan, om het toch te doen.

Je krijgt er geen spijt van.

André Meiresonne is een spreker over crisis, transformatie en leiderschap, over Veranderen van binnenuit. Zijn blogs zijn op zijn eigen site te vinden.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie