profiel

André Meiresonne


Andre-Meiresonne
Bekijk mijn profiel

twitter

Veel data, weinig inzicht: in hoeverre is de Nederlandse onderwijsinspectie onderdeel van de empirische hetkind.org/?p=64524

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Veranderen van binnenuit: ‘Dit is jouw leven. Jij kunt er iets van maken. Niemand anders’

10 augustus 2014

Andre-Meiresonne

Geplaatst in: Legitimering

Zondagavond laat, een kleine overdenking van André Meiresonne:

Geluk is leren accepteren dat dit jouw leven is. Ervaren hoe rijk je bentDit is jouw leven. Jij kunt er iets van maken. Niemand anders. Laat tot je doordringen dat je ademt, vanzelf. Dat je leeft.

Zet op een rij wat je allemaal hebt, waarover je kunt beschikken. Weet dat je kunt doen wat je wilt. Misschien doe je het niet, maar het zou kunnen.

Zet dan op een rij wat je echt zou willen, maar waarvan je denkt dat het niet kan. Ga met dat lijstje naar iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld een oud en wijs mens, of juist een fris en jong iemand. Leg het voor. Luister, en maak geen bezwaren.

Kijk of er in jezelf ruimte ontstaat. Ruimte waarin je je vrijer voelt – om te doen wat goed voor je is. Misschien blijkt je leven  meer de moeite waard dan je dacht. Misschien is er meer ruimte en vrijheid dan je vermoedde. En misschien is het ook veel rijker dan je in de gaten had. Alleen al omdat er mensen zijn die je graag willen helpen.

Als jij je er voor open stelt, vragen stelt en luistert.

André Meiresonne is een spreker over crisis, transformatie en leiderschap, over Veranderen van binnenuit. Zijn blogs zijn op zijn eigen site te vinden

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie