Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Ivo Mijland


Ivo Mijland
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Ongeveer 2 weken geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Huivering bij de poort: ‘Alle kinderen een kans geven, heeft namelijk een groot bedrijfsrisico’

19 augustus 2014

Ivo Mijland

Geplaatst in: Samenleving,

‘We moeten ons niet laten sturen door dreigende geluiden uit de Tweede Kamer, maar door een gezonde ontmoeting tussen kind en volwassene. Passend Onderwijs moet niet gaan over instroomcijfers en controlerapporten, maar over de relationele dialoog met mensen die er toe doen.’ Ivo Mijland reageert in juli in de Volkskrant met een opiniestuk op de veranderingen die Passend Onderwijs met zich meebrengen: ‘Passend Onderwijs vraagt school om verschillen tussen kinderen weg te poetsen.’

r_be-the-change‘Een reclame van nootjesfabrikant Duyvis toonde in de jaren tachtig het controlewerk van de afdeling kwaliteitsgarantie. De nootjes konden in twee categorieën vallen: oké of niet oké. Nootjes die niet oké bevonden werden, raakten hun status kwijt. Ze hoorden er niet meer bij.’

Mijland meent dat met de invoering van Passend Onderwijs de keuring van scholen ook steeds dichotomer wordt. Hij vreest dat scholen heel huiverig worden bij de poort, juist omdat ze zo hard worden afgerekend bij de uitstroom(niveaus) van kinderen. 

‘Kinderen hebben het recht dat anderen ze niet alleen controleert in een kwaliteitstoets ‘oké of niet oké’. Kinderen hebben er vooral ook recht op dat anderen nieuwsgierig naar ze zijn. Als het goed gaat, maar vooral ook als het lastig gaat.’ 

Lees hier het hele stuk.

Ivo Mijland is eigenaar van Ortho Consult: www.orthoconsult.nl. Hij werkt als trainer/coach/therapeut, schrijft onderwijsboeken- en artikelen.