profiel

Christel Hartkamp


Christel Hartkamp
Bekijk mijn profiel

twitter

Kosteloos proeven aan pedagogische tact en stichting NIVOZ, je kan je nog aanmelden voor donderdagavond 14 december as... nivoz.nl/trajecten/proe…

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
‘Leren en schoolsysteem hebben weinig met elkaar van doen’

7 september 2014

Christel Hartkamp

Geplaatst in: Moreel Kompas,

Laurette Lynn – the Unplugged Mom – vindt dat kinderen te veel tijd op school doorbrengen, vooral als ze daar zo weinig leren. Dat is onnatuurlijk en volgens haar de belangrijkste reden dat kinderen in anti-sociaal gedrag vervallen, vervolgens aan de medicatie moeten om ze rustig te houden. Christel Hartkamp – sinds 1 september verbonden aan NewSchool.nl, een particuliere school in Ermelo –  tipte het interview met Lynn dat als Podcast op internet is verschenen.

Laurette Lynn neemt stelling. ‘Don’t do drugs, stay out of school!’

Ze constateert dat kinderen in het huidige systeem worden gehersenspoeld en een bepaalde levenswijze opdringt. ‘Gij zult naar school gaan, werk zoeken, jezelf in de schulden steken en je eigen kinderen ook weer naar school sturen.’
Ze benadrukt dat leren en het huidige schoolsysteem maar weinig met elkaar van doen hebben.
Ze citeert Mark Twain: I have never let my schooling interfere with my education. 

De discussie op Freedomain Radio is erg geënt op de Amerikaanse situatie, waar alleen publieke scholen bestaan en de lerarenvakbond zo machtig is dat het iedere hervorming tegenhoudt. Wat dat betreft mogen wij ons met de ‘vrijheid van onderwijs’ gelukkig prijzen, omdat ouders ten minste kunnen kiezen waar ze hun kinderen naar toe sturen.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie