Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De dood, dat was toch iets voor oude mensen?’ – een contrastervaring op school hetkind.org/?p=58079

Ongeveer 57 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Fredrickson: ‘Positieve emoties leiden tot voller leven’

8 september 2014

Annonay Andersson

Geplaatst in: Opvoeding, Samenleving,

Barbara L. Fredrickson is professor aan de Universiteit van North Carolina en een toonaangevende onderzoeker in de Positieve Psychologie. Het effect van positieve en negatieve emoties op ons welzijn heeft zij in kaart gebracht en in de Broaden-and-Build theorie vervat. In onderstaand videofragment legt Fredrickson uit hoe positieve emoties ons op een brede manier ‘openstellen’. We kijken letterlijk breder, meer naar het geheel en op creatievere manier. We zien ook (raciale) verschillen niet meer, maar vertrouwen onze medemens. ”Cultivate positive emotions will help people to live fuller lifes.”

Positieve emoties stellen ons letterlijk ‘open’. Nieuwe ideeën en gedragingen zijn hiervan het gevolg, ‘cognitieve flexibiliteit’ wordt vergroot. Hoe vaker men positieve emoties ervaart, hoe groter het repertoire en de creativiteit van het eigen gedrag en gedachten. Hoewel de positieve emotie weer verdwijnt, leveren de effecten op de lange termijn nieuwe sociale relaties en eigenschappen op.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie