profiel

Laura Loupatty


Laura Loupatty
Bekijk mijn profiel

twitter

Een studiedag/workshop voor beginnend VO-docenten op 22 januari in Driebergen. ‘Lesgeven is meer dan leer- en lesdoelen opstellen; je werkt met mensen.’ Maar wat is dan dat ‘meer’? @EerstdeKlas @GepkoHahn #nivoz nivoz.nl/agenda/#7382

Ongeveer 14 minuten geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Over kinderen helpen die ‘anders’ zijn: ‘Maar, juf, wat doen die kinderen dan als ze groot zijn?’

17 september 2014

Laura Loupatty

Voor Laura Loupatty staat de maand september in het teken van ‘Steptember’. Zij gaat haar stappen tellen om aandacht te vragen voor mensen niet-aangeboren hersenletsel. In haar klas merken de leerlingen al snel haar stappenteller op, waarop natuurlijk vragen komen. ‘Wat doen die kinderen dan als ze groot zijn?’ Laura vertelt en de kinderen proberen het zich voor te stellen. Haar blog over 10.000 stappen.

download (3)In de vakantie ontvang ik deze mail:

Lieve collega’s
Veel van jullie weten dat ik vorig jaar in de maand september meegedaan heb met Steptember. Een maand lang 10.000 stappen per dag zetten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, zoals mijn neefje Ikar.
Dit jaar doe ik weer mee! Ik ben op zoek naar mensen die in mijn team willen komen en dus ook met een stappenteller (die je krijgt) elke dag bij willen houden hoeveel stappen ze zetten. Meedoen kost 15 euro (voor ‘t goede doel). Daarna hoop je dat veel mensen je willen sponsoren voor je inzet. Een team bestaat uit 4 personen, dus met slechts 3 andere WP-ers is een WPteam geboren.

Als je mee wil doen, mail me even!
Tot vrijdag,
Jikke

Ik meld me aan.
Het is vrijdag 29 augustus. Samen met Jikke, Margot en Renée vormen wij het “WP stept mee” team. ‘Zullen we een WP whats’app groepje maken? Da’s handig.’ ‘We kunnen ook een keer samen gaan stappen.’ ‘Je bedoelt als in STAPPEN… stappen.’ ‘Nee, stappen als in steppen…’
‘En nou sponsoren binnen gaan halen!’ roept Jikke, onze teamleider. We worden enthousiaster en fanatieker. De eerste stap moet nog gezet worden.

Lieve allemaal… Zo begint mijn mail aan familie en vrienden. Met mijn oproep voor sponsorwerving voor kinderen met Cerebrale Parese. Het sponsorgeld stroomt binnen…

Na vier dagen school, zijn mijn leerlingen druk met dat wat ze meestal bezig houdt: we praten over verkering, vakantie, huisdieren, buitenspelen, veranderingen. We bereiden ons voor op het kamp. ‘Ja, maar hoe slapen we dan?’ ‘Wat gaan we daar dan eten in de prehistorie?’ ‘Mogen we ook zwemmen in die vijver?!’  ‘Wow, ik heb er echt wel zin in!’

Dan ontdekt Anna het blauwe koord om mijn nek. ‘Hé jij hebt ook zo’n ding, net als Renée,’ zegt ze. Ik vertel over Steptember, het goede doel, mijn team… Het is even stil. ‘Maar wat doen die kinderen dan als ze groot zijn?’, vraagt Jenni.

Lees verder.

Laura is naast bovenbouwleerkracht op Basisschool DeWerkplaats in Bilthoven, ook tekstschrijver, songwriter en frequent edublogger 

Meer informatie: www.steptember.nl
Doneren aan ‘WP stept mee’: http://bit.ly/1une4Ce

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie