profiel

André Meiresonne


Andre-Meiresonne
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Column: ‘Ik wist niet dat ik gelukkig was’

22 september 2014

Andre-Meiresonne

Geplaatst in:

Je kunt maar beter niet weten dat je ‘gelukkig’ bent. André Meiresonne begeleidt een workshop voor professionals. Een deelnemer raakt het begrip aan. En zie wat ervan komt. Een column.

Een workshop voor professionals. Samen op zoek naar belemmeringen in ons dagelijks functioneren. Een onderzoek naar onderling gedoe – waar we zomaar in verzeild kunnen raken. Allemaal afleiding van wat je wilt: met plezier je vak uitoefenen. En nodeloos verlies van energie – die je wilt besteden aan je passie, aan je werk. Niet aan gehannes met collega’s.

Via een visualisatie gaan we terug naar onze jeugd. Waar was je? Wat was je aan het doen? Hoe voelde je je toen? En wat is het grootste verschil met nu? Een deelnemer antwoordt: ‘Dat ik toen niet wist dat ik gelukkig was…’ Hij probeerde niet gelukkig te zíjn. Hij wás het gewoon. Had nergens spijt van. En geen zorgen. Geen verleden, geen toekomst. Hij leefde in het heden. Hij was gelukkig, in het nu. Zonder het zich bewust te zijn. Hij had er geen weet van.

Gelukkig maar, hij wist niet dat hij gelukkig was. Anders zou hij gelukkig willen blijven. En daar word je gegarandeerd ongelukkig van. Want gelukkig willen zijn werkt niet. Willen kan je van A naar B brengen. Maar je wil schiet tekort als het over geluk gaat. Erover denken helpt ook niet. Gelukkig zijn gebeurt in je hart. Je kunt het voelen als je niets wilt, en nergens aan denkt. Spelend en blij. Nog onbevangen. Als een kind.

André Meiresonne

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie