Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De dood, dat was toch iets voor oude mensen?’ – een contrastervaring op school hetkind.org/?p=58079

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Inspiratie uit dierenrijk: ‘Je lichaamstaal vormt wie je bent’

25 september 2014

Annonay Andersson

We zijn allemaal gefascineerd door lichaamstaal, zo stelt sociaal psycholoog Amy Cuddy . Door maar iets kleins in je eigen non-verbale gedrag te veranderen, kunnen anderen jou -en jij jezelf – anders zien en ervaren. Cuddy laat zien welke houding of poses een krachtig gevoel geven en liet zich onder andere inspireren door het dierenrijk. Haar TedTalk van juni 2012 staat inmiddels in de top 15 van best bekeken talks

Lichaamstaal is van invloed op hoe anderen ons zien, maar het kan ook veranderen hoe we onszelf zien. Sociaal psycholoog Amy Cuddy toont hoe ‘krachtposes’, een houding van zelfvertrouwen, zelfs wanneer wij ons onzeker voelen het testosteron- en cortisolniveaus in de hersenen kan beïnvloeden, en misschien zelfs een impact hebben op onze kans op succes.

Amy Cuddy is sociaal psycholoog en bekend om haar werk over stereotyperingen, discriminatie, emotie, macht, nonverbaal gedrag en het effect van sociale stimuli op hormonale niveaus. Zij doceert aan de Harvard Business School.

TedxEdingburgh (Schotland) – ‘Your body language shapes who you are’

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie