profiel

André Meiresonne


Andre-Meiresonne
Bekijk mijn profiel

twitter

Het stapelprobleem: als prikkels te veel worden en de vierjarige Pim niet kan slapen… hetkind.org/2015/04/25/het…

Ongeveer 12 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Veranderen van binnenuit: ‘Dit is jouw leven. Leef je het? Voluit?’

12 oktober 2014

Andre-Meiresonne

Geplaatst in:

Zondagavond laat, een kleine overdenking van André Meiresonne:

Dit is jouw leven. Van niemand anders. Leef je het. VoluitStel je voor, aan de hemelpoort – of als je daar niet in gelooft, op je sterfbed – wordt aan je gevraagd: ‘Hoe heb je geleefd?’ Wil je dan zeggen: ‘Op de manier van die-en-die…’, of: ‘Ik heb mijn eigen manier gevonden!’

Leef je eigen leven. Maak je leven niet afhankelijk van een ander. Kies voor jezelf. Ook al heb je dat niet geleerd. En ook al denk je misschien dat het niet hoort, niet kan of niet mag. Het is jouw leven. Waarin jij kunt kiezen, elke dag weer. Kunt kiezen om voluit te leven, op je eigen manier. Wat kun je anders? Leven op andermans manier? Kan dat ooit bevredigend zijn?

En mocht je bang zijn dat kiezen voor jezelf je asociaal en egoïstisch maakt, ga dan bij jezelf na wat jouw belangrijkste waarden zijn in dit leven. Waarschijnlijk komen daar anderen in voor, en gaat het over liefde. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Zoals Augustinus al zei: ‘Love, and do what you will.’ Liefde als borging voor wat je doet.

André Meiresonne is een spreker over crisis, transformatie en leiderschap, over Veranderen van binnenuit. Zijn blogs zijn op zijn eigen site te vinden.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie