profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
‘Onderwijs zonder ontkoppelingen kan van grote waarde zijn in crisistijd én bij gewenste shift in bewustzijn’

29 oktober 2014

robvanderpoel

In een online artikel in de Financial Times spreekt Otto Scharmer over de rol die het onderwijssysteem kan spelen in de huidige mondiale crisis, bij de shift van een op ego-georienteerd economisch bewustzijn naar een eco-geörienteerd bewustzijn, het grootste en meest uitdagende leiderschapsprogramma (zeker in business-schools) aller tijden. In die realiteit is niet langer sprake van ontkoppeling en organiseren mensen zich niet langer meer rondom eigen interesses en belangen. Het welzijn van alle stakeholders staat voorop.  
To go through such a journey from ego to eco, from supersized me to me-in-we, leaders need to provide new learning environments and new methods and tools that will allow stakeholder groups to undergo the necessary transformation.’ Scharmer – bekend van de bestseller Theory U – schetst kansen voor persoonlijke,  maatschappelijke en mondiale vernieuwingen.

Today, we are in an age of disruption. Global crises challenge just about every aspect of society – finance, food, fuel, water, resources, poverty. The list goes on and on. Yet this disruption brings with it the possibility of profound personal, societal and global renewal. We need to stop and ask ourselves why we collectively create results that nobody wants? What keeps us locked into the old ways of operating? And, perhaps most importantly, what can we do at a societal level, but specifically in business schools, to transform these patterns so that we are no longer locked in the past?

Lees verder

Otto Scharmer is a senior lecturer at Massachusetts Institute of Technology  and co-author of ‘Leading from the Emerging Future: From Ego-System to Eco-System Economies’ (2013) with Katrin Kaufer.

www.ottoscharmer.com

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie