profiel

Martin Dogger


Martin Dogger
Bekijk mijn profiel

twitter

Reflecteren op intensieve theateravond Kings of War: een nobel streven, maar soms een brug te ver hetkind.org/?p=62590

Ongeveer 6 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijs op De Schatkamer: ‘Veel dingen doen waar je plezier aan beleeft’

16 november 2014

Martin Dogger

Geplaatst in:

Daan, Sophie en Tije over onderwijs op hun school. OBS de Schatkamer in Zwolle. Drie leerlingen van groep 6, de klas van Martin Dogger.

cover magazineMagazine

Dit verhaal verwijst naar het eerste magazine van hetkind: Passend Onderwijs. Niemand buitengesloten.

–> Vanaf 10 november is een exemplaar gratis te verkrijgen op Onderwijsavonden in Driebergen. Wilt u tien exemplaren (of een veelvoud), dan kunt u een bestelling plaatsen via deze link. U betaalt 15 euro, plus verzendkosten.

 

x DaanDaan

‘Bij deze school ga je veel meer leuke dingen doen. Rekenen doen we bijvoorbeeld wel eens buiten. Je kijkt dan naar het gebouw en de plattegrond. Het voelt dan niet als rekenen, maar het hoort wel bij de les. Hier op school doen ze veel dingen waar je plezier aan beleeft, maar het is wel altijd leerzaam. En soms is het minder leerzaam, maar dan hebben we het verdiend. We maken dan afspraken met de juf of meester, om te laten zien dat we verantwoordelijk kunnen zijn.’

 

x Sophie Sophie

‘Als er iets is gebeurd, word je niet snel boos. Dan vertel je gewoon wat er aan de hand is, en dan praten we erover in de klas. Soms ontplof je wel, maar dat is zo weer voorbij. Eigenlijk is het wel altijd terecht. Je wordt nooit zomaar boos. Als iemand verdrietig is, help je de kinderen. Ze moeten het wel zelf doen. Dat vind ik wel goed, daar leren ze ook van. Soms moet je iets zelf oplossen, maar je krijgt altijd wel hulp. Later kun je dat gebruiken.’

Tije

x Tije (4)‘Je legt dingen wel goed uit. Ik vind dat wel fijn, vooral als ik iets niet snap. Dan leer je ons ook trucjes om het goed te doen. Ik vind je gewoon een leuke meester. Je deelt dingen met ons, ook van je eigen spullen. Daar vertrouw je je ons mee. We mogen in jouw boeken lezen, of met je tablet werken. En we doen niet alleen rekenen, maar ook andere dingen. Je mag zelf soms een workshop doen, zelfs als het iets uitloopt, omdat het zo leuk is.’

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie