profiel

Carolien Munters


Carolien Munters
Bekijk mijn profiel

twitter

Het geheim en de nuancering van Finland: Leraren als vuurtorens van de Finse identiteit hetkind.org/?p=58940

Gisteren op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Een gedachte, op een stil moment: ‘Laat een kind zelf nadenken over zijn probleem en kijk het hoopvol aan’

22 november 2014

Carolien Munters

Geplaatst in: Legitimering

Carolien Munters is moeder, remedial teacher en kindercoach. Ze deelt tweewekelijks een verhaaltje, op zaterdagochtend. Een korte gedachte, op een stil moment.

tellmeEen column?! Ik weet niet eens hoe je het woord schrijft! Toch is het woordbeeld me blijkbaar bijgebleven, want ik meen toch echt te weten dat er een ‘n’ achter de ‘m’ komt. Gelukkig hebben we Word met spellingcontrole en het groene boekje op het internet.

Als kindercoach/remedial teacher doe ik toch ook vaak alsof ik de dingen niet weet. ‘Tja, daar vraag je me wat zeg…,’ zeg ik dan tegen het kind in kwestie. Ojéé! Denkt het kind (en de ouder die erbij zit, ziet zijn centen naar de haaien gaan), als deze mevrouw het niet weet, hoe moet het dan toch opgelost worden? Het kind kijkt nog even naar zijn moeder, die glimlacht als een boer met kiespijn (daar zitten we dan) en hoopvol naar mij kijkt. Terwijl ik vervolg: ‘Tsja, ik zou het echt niet weten…’ Ik doe alsof ik hard nadenk en kijk het kind hoopvol aan. Soms, zie je het kind dan ook beginnen met nadenken. Soms is het hardnekkiger en vraag ik: ‘Heb jij misschien ideeën?’ En warempel, die heeft het! En de ideeën zijn vaak zo gek nog niet.

Vraag door op een idee, en je komt tot de oplossing van het probleem. Laat een kind zelf eens nadenken over zijn probleem, waarmee je niet alleen jullie band vergroot, maar ook het probleemoplossend vermogen van het kind stimuleert, wat ons soms overigens erg goed uitkomt 😉

Carolien Munters is remedial teacher in het Brabantse Giessen. Dit is haar website.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie