profiel

André Meiresonne


Andre-Meiresonne
Bekijk mijn profiel

twitter

Boekrecensie 'Lezen voor het leven': "Een door @WoutSand ingefluisterde leraar had mijn leeslijst zeker verrijkt." hetkind.org/?p=63516

Gisteren op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Veranderen van binnenuit: ‘Hou op verwachtingen te creëren over een ander, over samen’

23 november 2014

Andre-Meiresonne

Geplaatst in: Legitimering

Zondagavond laat, een kleine overdenking van André Meiresonne:

Gelukkig worden met iemand op een andere golflengte. Het lukt niet. Je krijgt het niet afgestemdKansloos. Een garantie voor ongeluk. Gelukkig willen zijn met iemand die je erg mag, waar je misschien zelfs wel van houdt, maar die toch op een andere golflengte zit. Je wilt bij elkaar zijn… maar het sluit niet aan. Je wilt iets dat er niet is. De bron van veel liefdesleed. Want je verlangen blijft botsen op de realiteit – die je niet wilt accepteren.

Wat kan je wel doen? Om te beginnen erkennen dat iets wat je graag zou willen er niet is. Daar boos en verdrietig over zijn. Dat geeft ruimte. Dan krijg je zicht op wat er misschien wel is. Dat je het goed met elkaar kunt vinden, maar dat samen gelukkig zijn wel even wat anders is. Met wie heb je dat nou in de loop van je leven? Misschien een handjevol mensen? En wil je in je zoektocht naar die ene (of die paar) alle andere leukerds van je verwijderen, omdat ze niet die ‘ene’ zijn? Omdat het niet uitkomen van je verwachtingen je zo’n pijn doet? Klinkt niet handig.

Waar ik achter kom: hou op verwachtingen te creëren over een ander, over ‘samen’. Je ziet de ander niet meer, alleen nog je eigen geprojecteerde verwachtingen – die ander geen recht doen. Onderzoek samen waar je elkaar raakt, van nature afgestemd bent. Geniet daarvan. Wil niet meer, maar ook niet minder – een recept voor geluk.

André Meiresonne is een spreker over crisis, transformatie en leiderschap, over Veranderen van binnenuit. Zijn blogs zijn op zijn eigen site te vinden

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie