profiel

René Kneyber


Rene Kneyber
Bekijk mijn profiel

Gert Biesta


Gert-Biesta
Bekijk mijn profiel

twitter

Kosteloos proeven aan pedagogische tact en stichting NIVOZ, je kan je nog aanmelden voor donderdagavond 14 december as... nivoz.nl/trajecten/proe…

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Miniconferentie met Gert Biesta, René Kneyber en een boek, op 9 februari in Driebergen: ‘Het prachtige risico van onderwijs’

9 december 2014

Rene Kneyber

Op maandagavond 9 februari 2015 vindt een (een inmiddels uitverkochte) miniconferentie plaats in Driebergen ter gelegenheid van Gert Biesta’s boek ‘The Beautiful Risk of Education’ . Dit verscheen in 2013 in het Engels, maar wordt nu vertaald en is vanaf die avond beschikbaar dankzij docent René Kneyber. Op deze lanceringsavond willen we met zowel Biesta als Kneyber ingaan op het waarom en de betekenis van het boek. Waarom krijgt dit werk zoveel respons en weerklank? Wat vraagt het van ons, als we wat met de boodschap ervan willen doen? Ook onderzoeken we – in gesprek met leraren die het werk van Biesta kennen – de verbinding van zijn gedachtegoed met de praktijk in hun school.

risiscooOnderwijspedagoog Gert Biesta is een van de wereldwijd leidende denkers over onderwijs. René Kneyber is docent wiskunde, auteur van diverse boeken over orde houden, en (met Jelmer Evers) mede-auteur van Het Alternatief, een bundel essays en interviews over onderwijs, die tot in de Tweede Kamer spraakmakend is geweest. Hij treedt in januari toe tot de Onderwijsraad.

Inleiding
De afgelopen jaren is een breed gesprek op gang gekomen over een nieuwe visie op goed onderwijs. Leraren, maar ook ouders en beleidsmakers, zetten in toenemende mate vraagtekens bij de nadruk die er is komen te liggen op onderwijs als economisch instrument. Ook is het de vraag of we onderwijs niet te veel als een maakbaar proces zijn gaan beschouwen. We moeten niet uit het oog verliezen, dat menselijke ontwikkeling nu eenmaal geen mechanisch, voorspelbaar proces is. Integendeel, onderwijs is een proces met een groot, maar prachtig risico.

De vragen
Wat dat kan betekenen voor onze visie op goed onderwijs, en wat dat van leraren (en andere betrokkenen) vraagt, zet Gert Biesta uiteen in zijn boek “Het prachtige risico van onderwijs”. Dit verscheen in 2013 in het Engels en is nu vertaald door René Kneyber. Lees hier de recensie van Beautiful Risk of Education van Simon Verwer.

Voor wie?
De avond – door NIVOZ georganiseerd – is voor leraren, lerarenopleiders, beleidsmakers en onderzoekers een unieke gelegenheid om vanuit theorie en praktijk zicht te krijgen op een fundamenteel nieuwe visie op goed onderwijs, en op wat deze voor leraren kan betekenen.

Plaats, tijden en kosten
De kosten van de avond bedragen 50 euro, inclusief een exemplaar van het boek (normaliter 30 euro) en borrel. De locatie is theater Maitland op landgoed De Horst in Driebergen. We starten om 19:30 uur en eindigen rond 21:30 uur. Daarna is er nog gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje. Inschrijven is niet meer mogelijk. DE AVOND IS UITVERKOCHT. Zie onder.

 


Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie