profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Scharmer gebruikt Placido Domingo als voorbeeld

17 december 2014

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in: Partnerschap, Partnerschap,

In zijn masterclass op de conferentie Duurzaam Leren ‘Elk kind is een belofte’  roept Otto Scharmer op om talent ruim baan te geven. In de goede onderwijspraktijk geven leraren hun leerlingen de kans te laten zien wat ze kunnen en willen. Dat doet iedereen op zijn eigen manier en groeit daarin door te kijken naar mooie voorbeelden. 

Scharmer biedt zo’n voorbeeld met een film van een optreden van Placido Domingo. Het zijn mooie beelden met een diepe betekenis van de mentale dialoog tussen Zubin Metha en Placido Domingo. De dirigent geeft Domingo de ruimte die hij nodig heeft om te excelleren.

Otto Scharmer is onder andere senior hoofddocent aan het MIT (Massachusetts Institute of Technology)  en en een van de oprichters co-directeur van ELIAS (Emerging Leaders for Innovations Across Systems). Hij is wereldwijd bekend vanwege de Theorie U die hij ontwikkelde. 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie