profiel

Carolien Munters


Carolien Munters
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Een gedachte op een stil moment: ‘NIET doen, lukt niet.’

20 december 2014

Carolien Munters

Geplaatst in: Legitimering

Carolien Munters is moeder, remedial teacher en kindercoach. Ze deelt tweewekelijks een verhaaltje, op zaterdagochtend. Een korte gedachte, op een stil moment.

rozeHet roze olifantje. Bekend? Ik moet er steeds aan denken. Vaak wel meerdere keren per dag en dan ben ik nog niet eens moeder! Dit behoeft uitleg.

Als ik je nu eens zou zeggen, om niet meer aan een roze olifantje te denken. Stop ermee! Hou ermee op! Krijg je het dan voor elkaar? Nee hè? Bij mij wordt hij zelfs steeds gedetailleerder. Maar dat kan ook aan mij liggen…

Aan kinderen vragen wij de hele dag dingen NIET te doen en steeds als dat gebeurt, denk ik aan een roze olifantje. Zo was ik pas in een gymzaal, waar de leerkracht tegen de kinderen zei: “en nu ga je de bal NIET zo hoog gooien dat je hem niet meer kunt vangen!” Ik zat aan de zijkant, maar was meteen geneigd een bal te halen. En toen zei hij: “we willen NIET dat alle ballen door de hele zaal vliegen!” … Nee?… XD

En hoe vaak zeg je het zelf? Niet doen! Niet op de bank springen! Niet je broertje plagen! Het is lastig iets niet te doen. Het is makkelijker iets in plaats daarvan te gaan doen. Tja, denk je nu, maar wat dan?

Zeg tegen het kind wat hij WEL moet doen. Ga eens iets leuks doen! Ga op de bank zitten! Wees lief voor je broertje!
En voor jou en mij: Denk maar aan een blauwe schildpad.

Carolien Munters is werkzaam in het Brabantse Giessen. Dit is haar website. Voor een hulpvraag in onderwijs, opvoeding of ontwikkeling.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie