profiel

Nickel van der Vorm


Nickel van der Vorm
Bekijk mijn profiel

twitter

Juf Kim Vlemmings onderzocht: hoe geef je autonomie-ondersteunend onderwijs zonder dat de structuur verloren gaat? hetkind.org/?p=64480

Ongeveer 7 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderzoek: ‘Goede leerkracht heeft grote impact op rest van je leven’

18 januari 2015

Nickel van der Vorm

Geplaatst in: Legitimering

Wat is  de invloed van een goede leerkracht op de verdere levensloop. Drie onderzoekers van Harvard en universiteit van Columbia deden onderzoek. en publiceerden in de New York Times. De resultaten van het onderzoek  THE LONG-TERM IMPACTS OF TEACHERS zijn te vinden in de bijlage. Wat blijkt? Zonder relatie, geen prestatie. Goede leerkrachten zorgen voor later betere resultaten in het hoger onderwijs, hogere inkomens en minder kans op tienerzwangerschappen.  Het blijkt verder dat een ‘expert teacher’ een grotere impact heeft dan een ervaren leerkracht. Een ‘expert teacher’ is dan niet een expert op een vakgebied, maar wel een expert in het ‘leerkracht zijn’ voor een bepaald vakgebied.

Raj Chetty en John N. Friedman van Harvard en Jonah E. Rockoff van de universiteit van Columbia deden het onderzoek.  Ze onderzochten de invloed van een goede leerkracht op de verdere levensloop. Het abstract van het onderzoek dat je hier kan downloaden, Check hiervoor o.a. het nieuwe boek van John Hattie: ‘Visible Learning for teachers’.

Are teachers’ impacts on students’ test scores (“value-added”) a good measure of their quality?
This question has sparked debate largely because of disagreement about whether value-added (VA) provides unbiased estimates of teachers’ impacts on student achievement and whether high-VA teachers improve students’ long-term outcomes. We address these two issues by analyzing school district data from grades 3-8 for 2.5 million children linked to tax records on parent characteristics and adult outcomes. We find no evidence of bias in VA estimates using previously unobserved parent characteristics and a quasi-experimental research design based on changes in teaching staff. Students assigned to high-VA teachers are more likely to attend college, attend higher- ranked colleges, earn higher salaries, live in higher SES neighborhoods, and save more for retirement. They are also less likely to have children as teenagers. Teachers have large impacts in all grades from 4 to 8. On average, a one standard deviation improvment in teacher VA in a single grade raises earnings by about 1% at age 28. Replacing a teacher whose VA is in the bottom 5% with an average teacher would increase students’ lifetime income by more than $250,000 for the average classroom in our sample. We conclude that good teachers create substantial economic value and that test score impacts are helpful in identifying such teachers.

Deze blog hoort bij de boeken die Pedro De Bruyckere & Bert Smits samen schreven, het nieuwe ‘De Jeugd is Tegenwoordig'(2011) en ‘Is het nu generatie X, Y of Einstein?’ (2009).
Zij verzamelen voorbeelden uit de actualiteit, opmerkelijke onderzoeken, grappige zijsprongen.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie