profiel

Simon Verwer


Simon Verwer
Bekijk mijn profiel

Eke Rebergen


Eke Rebergen
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Oproep voor essayschrijvers voor perspectief op project #onderwijs2032 –> Hoe ziet de toekomstige situatie voor leerling en leraar eruit?

4 februari 2015

Simon Verwer

Geplaatst in:

Er is inmiddels veel over het initiatief #onderwijs2032 geschreven. Simon Verwer en Eke Rebergen – de Denkfiguren – willen daar iets aan toevoegen. Zij geloven in de kracht van onafhankelijk onderzoek vanuit de onderwijspraktijk, betrekken hier graag de rijke tradities van de filosofie, de pedagogiek, de sociologie en andere verwante wetenschappen. Nu zijn Simon en Eke op zoek naar publicisten/bloggers/auteurs met een stevige achtergrond in deze tradities die de kernvragen van het project #Onderwijs2032 in perspectief kunnen en willen plaatsen. Bij voorkeur ben je zelf ook onderwijzer of onderwijzers in het funderend onderwijs. Ervaring met het interdisciplinaire vakgebied is een pré , maar niet noodzakelijk. Lees verder, maar reageer wel voor a.s. zaterdag!!

oderwijs2032Wij vragen een longread essay van ongeveer 200-3000 woorden. Het onderwerp van het artikel is het initiatief #onderwijs2032. Het essay zal gepubliceerd worden op www.onderwijsfilosofie.nl

Wij denken zelf aan een essay waarin op het niveau van curriculum persoonlijke verhalen worden beschreven die  binnen een temporeel kader (geschiedenis en toekomst) aanwijzingen geven voor een algemeen toepasbaar eigentijds lesaanbod of dit idee als geheel bekritiseert. Anders gezegd: wij zouden de abstracte vraagstukken graag doordacht, vertaald en verhaald zien naar de concrete onderwijspraktijk. Hoe ziet de toekomstige situatie eruit, bijvoorbeeld voor een leerling of leraar?

Wat wij willen is dat lezers worden uitgedaagd om vanuit een onderwijspraktisch perspectief te denken over onderwijsvernieuwing. Wij hopen natuurlijk ook op veel suggesties voor invalshoeken en zienswijzen. ook opmerkingen of vragen over onderstaande zijn welkom.

Heb je interesse? Stuur dan je reactie met naam, artikelvoorstel, korte cv/biografie  naar info@denkfiguren.nl , maar wel vóór zaterdag 7 februari a.s.
Wij bieden een vergoeding van 200 euro. De deadline voor het essay ligt op 31 maart a.s.

Denkfiguren is een onafhankelijke, praktijkgedreven onderwijsdenktank. Zie ook deze link, over Simon en Eke.

  • Simon Verwer  is uitgeroepen tot ScienceGuide student van het jaar. Hij zat in de eerste lichting student-docenten van het project -Eerst de Klas-, het traineeprogramma voor excellente academici in het bedrijfsleven en het onderwijs. Daarin heeft hij uitgeblonken met zijn inzet en inhoud over veel meer dan zijn vakgebied filosofie.
  • Als natuurkunde docent was Eke werkzaam bij het Cals college in Nieuwegein, als deelnemer aan het project -Eerst de Klas-. Binnen dit project heeft hij in samenwerking met KPN aandacht gevraagd voor nieuwe media in het voortgezet onderwijs. Op dit moment is hij werkzaam bij de Avans Hogeschool in Den Bosch als docent Communication and Multimedia Design.

KLIK HIER VOOR DE HELE OPROEP

simon1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simon2

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie