profiel

Carolien Munters


Carolien Munters
Bekijk mijn profiel

twitter

Gedachten bij de nieuwe universitaire pabo hetkind.org/?p=62670

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Een korte gedachte, op een stil moment: ‘Denk groen!’

7 februari 2015

Carolien Munters

Geplaatst in: Partnerschap,

Caroline Munters is moeder, remedial teacher en kindercoach. Ze deelt tweewekelijks een verhaaltje, op zaterdagochtend. Een korte gedachte, op een stil moment.

helpendeIk loop hard. Althans, doe een poging tot. En zoals iedereen dat heeft, heb je daar niet altijd evenveel zin in.

Nadat ik mezelf door middel van allerlei helpende gedachten (kom op, je bent over een half uur weer thuis!) naar buiten had gesleept, dacht ik terwijl ik liep: ‘Ppff. Echt geen zin. Ik stop ermee. Zal ik omdraaien? Of gewoon gaan wandelen?’ Maar toen dacht ik aan wat ik kinderen probeer te leren. En ik begon een tikkeltje geforceerd: ‘Stel je niet aan! Je bent zo weer thuis. Als ik thuis ben, ben ik trots! Goed bezig, ga zo door!’ En als je daar maar hard genoeg in gelooft, wordt het waarheid. Ik noem deze gedachten de helpende (groene) en niet-helpende (rode) gedachten.

Zou het niet fijn zijn als kinderen al vroeg leren hun niet-helpende gedachten om te zetten naar helpende? Wij moeten ze daarbij helpen en wanneer ze het kunnen, zie je dat in alles terug. En misschien haalt jouw kind op den duur met zijn groene gedachten jou wel over om toch te gaan sporten!

Carolien Munters is remedial teacher in het Brabantse Giessen. Dit is haar website. Voor een hulpvraag in onderwijs, opvoeding of ontwikkeling.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie