inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Carolien Munters


Carolien Munters
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘Ik wil de woorden “die hoort hier niet” nooit meer horen’ hetkind.org/?p=57231

Ongeveer 13 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Een korte gedachte, op een stil moment: ‘Denk groen!’

7 februari 2015

Carolien Munters

Geplaatst in: Partnerschap,

Caroline Munters is moeder, remedial teacher en kindercoach. Ze deelt tweewekelijks een verhaaltje, op zaterdagochtend. Een korte gedachte, op een stil moment.

helpendeIk loop hard. Althans, doe een poging tot. En zoals iedereen dat heeft, heb je daar niet altijd evenveel zin in.

Nadat ik mezelf door middel van allerlei helpende gedachten (kom op, je bent over een half uur weer thuis!) naar buiten had gesleept, dacht ik terwijl ik liep: ‘Ppff. Echt geen zin. Ik stop ermee. Zal ik omdraaien? Of gewoon gaan wandelen?’ Maar toen dacht ik aan wat ik kinderen probeer te leren. En ik begon een tikkeltje geforceerd: ‘Stel je niet aan! Je bent zo weer thuis. Als ik thuis ben, ben ik trots! Goed bezig, ga zo door!’ En als je daar maar hard genoeg in gelooft, wordt het waarheid. Ik noem deze gedachten de helpende (groene) en niet-helpende (rode) gedachten.

Zou het niet fijn zijn als kinderen al vroeg leren hun niet-helpende gedachten om te zetten naar helpende? Wij moeten ze daarbij helpen en wanneer ze het kunnen, zie je dat in alles terug. En misschien haalt jouw kind op den duur met zijn groene gedachten jou wel over om toch te gaan sporten!

Carolien Munters is remedial teacher in het Brabantse Giessen. Dit is haar website. Voor een hulpvraag in onderwijs, opvoeding of ontwikkeling.