profiel

Carolien Munters


Carolien Munters
Bekijk mijn profiel

twitter

Een 8,8 voor de juf, maar echt blij word ik er niet van… hetkind.org/?p=63886

Ongeveer 6 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Een korte gedachte, op een stil moment: ‘Het goede van een lastige eigenschap’

7 maart 2015

Carolien Munters

Geplaatst in:

Caroline Munters is moeder, remedial teacher en kindercoach. Ze deelt tweewekelijks een verhaaltje, op zaterdagochtend. Een korte gedachte, op een stil moment.

eigenschapSoms win je eens wat. Jij denkt nu waarschijnlijk: ‘Nou, ik nooit!’ Nou, ik won een kwartetspel. En ieder kwartet had als hoofdonderwerp een ‘lastige’ eigenschap, zoals ‘de afleidbare’, of ‘de faalangstige’. Elke lastige eigenschap bestond uit vier goede eigenschappen die die persoon daardoor met zich meebrengt.

Zo is de afleidbare belangstellend, opmerkzaam, alert en detailgericht. Ik meteen zoeken naar mijn eigen ‘lastige’ eigenschap en warempel, het betekent ook dat ik verantwoordelijk, zorgzaam, sterk en betrouwbaar ben. Kijk, dat is nog eens de positieve kant belichten.

In mijn werk zoek ik voortdurend naar de sterke kanten van kinderen. Welke kwaliteiten, talenten, krachten en mogelijkheden hebben zij, waar je wél mee vooruit kunt? Waarom die lastige eigenschap steeds benoemen, terwijl dit kind zoveel mooie eigenschappen heeft? Bedenk voor jouw kind eens vier goede eigenschappen in plaats van die ene ‘lastige’ eigenschap. Het vergt wat oefening, maar je wordt er steeds beter in, kan ik uit ervaring zeggen.

“Human communities depend upon a diversity of talent, not a singular conception of ability”

Een quote van Ken Robinson. Een man die mij inspireert. Vertaald zegt hij: De maatschappij hangt af van een diversiteit van talent, niet van een enkelvoudige opvatting van bekwaamheid. Vertaald op zijn Caro’s: Elk met onze eigen krachten en kwaliteiten vormen we een prachtige wereld. Het is niet de vraag hoe intelligent jouw kind is, maar hoe jouw kind intelligent is.

En welke lastige eigenschap ik nu zocht? Dat is geheel niet van belang 😉

Carolien Munters is remedial teacher in het Brabantse Giessen. Dit is haar website. Voor een hulpvraag in onderwijs, opvoeding of ontwikkeling.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie