profiel

Margreet Christians


Margreet Christians
Bekijk mijn profiel

twitter

Het geheim en de nuancering van Finland: Leraren als vuurtorens van de Finse identiteit hetkind.org/?p=58940

Gisteren op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘Leren is een actief proces: beweging hoort daarbij’

12 maart 2015

Margreet Christians

‘Leren is een actief proces,’ schrijft Margreet Christians, ‘en kinderen in de basisschoolleeftijd ontdekken de wereld vooral via hun lichaam. Waarom zitten ze dan op school per dag zo’n zes uur stil. Beweging stimuleert de hersenen.’ Christians werkt als bewegingsdocente op een lerarenopleiding van De Kempel. Dit is haar bijdrage.

Beweging op school beperkt zich veelal tot de gymles en het buitenspelen. Reden genoeg om te onderzoeken op welke manier je bewegen en leren kunt combineren om te komen tot hogere opbrengsten en meer leerplezier.

Beweging heeft tal van positieve effecten op het leerproces van kinderen. Alleen al een ‘bewegingstussendoortje’ zorgt voor een oppepper in de klas en nieuwe energie om weer aan het werk te gaan. Koppel je het bewegen aan leerstof, dan beklijft ‘het geleerde’ langer. De huidige situatie op school is over het algemeen anders.

Lees meer

Margreet Christians is docent bewegingsonderwijs bij Hogeschool de Kempel en adviseur bij Onderwijs Maak Je Samen

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie