inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
The Classroom Experiment, een praktische vertaling van de leidende principes

26 maart 2015

gabrielletaus

Via de nieuwsbrief van X,Y of Einstein bereikte hetkind het bericht dat de twee aflevering van ‘the Classroom Experiment’ nu in zijn geheel on-line staan. Gabrielle Taus ontdekt dat de principes van hetkind in deze uitzendingen zeer praktisch worden weergegeven. Vooral het stuk over ‘feedback door de leerling aan de juf’ is ontroerend en goed voor beide partijen. Kijk mee. En snel, want het is niet duidelijk hoe lang deze BBC-uitzendingen online blijven.

In The Classroom Experiment zet professor  Dylan Wiliam experimenten op in een secundaire school. Een opvallende bevinding: het verbieden van handopsteken voor de slimsten in de klas zorgt er voor dat iedereen sneller leert. De aanpak is simpel, als iedereen de antwoorden moet noteren op kleine bordjes en dan tegelijkertijd toont aan de leerkracht, dan haken de minder zelfzekere of zwakkere leerlingen niet af.

Een variant is het beantwoorden van Ja- Nee vragen (die we normaal gezien best mijden in de klas) door de duim omhoog of omlaag te tonen. Verder pleit de onderzoeker om het bekend maken van punten te vermijden. Kijk mee.