profiel

Joanne van der Veen


Bekijk mijn profiel

twitter

Boekrecensie 'Lezen voor het leven': "Een door @WoutSand ingefluisterde leraar had mijn leeslijst zeker verrijkt." hetkind.org/?p=63516

Gisteren op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onrust na de vakantie: ‘Gewoon rustig blijven, juf. We worden vanzelf ouder’

11 april 2015

Joanne van der Veen

Geplaatst in: Partnerschap,

ddemDe eerste dagen na de herfstvakantie zitten er weer op. Vol enthousiasme, nieuwe ideeën, goede moed en met een andere kijk op de groep start ik de nieuwe periode. Al snel moet ik deze voornemens parkeren. Onrustige kinderen, veel praten, veel geluid en opletten lijken ze nooit gekund te hebben. Hoe kan het dat het voor de herfstvakantie zo anders was?

Ik kan het antwoord niet bedenken en ik besluit het de kinderen zelf te vragen. Antwoorden als ‘Ik heb vorige week de hele week gechilld juf, nu moet al die energie eruit’ en  ‘Vorige week heb ik gedaan wat ik wilde en nu moet ik ineens weer van alles doen’ passeren de revue.

Na een goed gesprek vraag ik de kinderen of ze ook tips voor mij hebben. ‘Gewoon rustig blijven juf. We worden vanzelf ouder. Dan worden we net zoals jij: meestal rustig en soms hèul druk!’

Joanne van der Veen is leerkracht  in het primair onderwijs op de Geert Groteschool in Zwolle.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie