profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Remember 2015: herinnering aan belofte voor betere toekomst alle kinderen

17 april 2015

gabrielletaus

Aartsbisschop Desmond Tutu heeft samen met de winnaars van de Internationale Kindervredesprijs en KidsRights het startsein gegeven voor de Remember2015-beweging. Deze nieuwe beweging wil de wereld herinneren aan de belofte die het in het jaar 2000 aan kinderen heeft gedaan bij het vaststellen van de Millenniumdoelen. 189 landen ondertekenden in dat jaar deze belofte voor een betere toekomst voor kinderen.

Remember2015 wil bewustwording en betrokkenheid creëren en zoveel mogelijk mensen aanmoedigen mee te helpen om deze belofte ook na te komen. De beweging streeft er naar dit onderwerp zo hoog mogelijk op de agenda van de wereldleiders te krijgen, omdat tot op heden er te weinig vooruitgang wordt geboekt.

In een reactie op de speciaal voor deze beweging, in de UN General Assembly opgenomen film zei aartsbisschop Tutu dat we altijd onze beloften moeten blijven onthouden en nakomen omdat de wereld daarop vertrouwd. Ook refereerde hij aan de veranderingen in de wereld welke in het afgelopen jaar door jongeren tot stand zijn gekomen.’We kunnen maar beter naar hen luisteren’ gaf hij als positieve waarschuwing mee.

Voor meer informatie kijk op www.remember2015.com

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie