Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

Gedicht: Dag juf! Ik geef je mijn leven, mijn vertrouwen. Geef jij het jouwe dan aan mij? hetkind.org/2014/09/16/ged…

Ongeveer 13 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘Miljoenen kinderen willen bloeien en hun eigen plek vinden in de maatschappij’

18 april 2015

gabrielletaus

Peter L. Benson wordt wereldwijd als een autoriteit gezien op het gebied van menselijke ontwikkeling. Hij is auteur van tientallen boeks en toont zich bezorgd over de toekomst, speciaal de 80 miljoen kinderen onder 18 jaar in de Verenigde Staten. ‘Tachtig miljoen kinderen willen groeien, gezien en erkend worden, bloeien en hun eigen plek vinden in de maatschappij.’ Deze TED-talk uit 2010 draagt de titel ‘Sparks: How Youth Thrive.’ Het woord ‘thrive’ is moeilijk te vertalen in het Nederlands. O ja, passie komt er ook duidelijk in voor. 

Peter Benson is president and CEO of Minneapolis-based Search Institute, is one of the world’s leading authorities on positive human development. Dr. Benson is the author or editor of more than a dozen books on child and adolescent development and social change, including, most recently, Sparks: How Parents Can Help Ignite the Hidden Strengths of Teenagers

Dr. Benson’s international reputation in human development emerged in the 1990s through his innovative, research-based framework of Developmental Assets, the most widely recognized approach to positive youth development in the United States and, increasingly, around the world. Before joining Search Institute in 1978.

Dr. Benson was chair of the psychology department and chair of the program in human development and social relations at Earlham College, Richmond, Indiana.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie