profiel

Hieke van Til


hieke van til
Bekijk mijn profiel

twitter

Over zelfregulatie: ‘Ga niet af op de gesprekstechnieken die we in het onderwijs kennen, maar laat het kind aan het hetkind.org/?p=64512

Ongeveer 6 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Amsterdamse scholieren aan de animatietafel: ‘Met mijn tante naar de film’

19 juli 2015

hieke van til

Het Universum en de Van Houteschool zijn scholen voor speciaal basisonderwijs in Amsterdam Noord en Amsterdam Zuidoost. Leerlingen uit de bovenbouw maakten onder begeleiding van Stichting Taalvorming en de Animatietafel korte, vrolijke filmpjes over hun dagelijkse leven: van zwemwedstrijden tot boomklimmen, van een bioscoopbezoek tot…

“Boks en andere gewoontes” is een taal-animatieproject van Mirjam Zaat van Stichting Taalvorming en Moniek van der Kaaden van de AnimatieTafel.  Zij werkten met groepen leerlingen van de bovenbouw van het SBO in Amsterdam. Ze vertelden, schreven en tekenden over momenten in hun eigen leven, kozen per groepje één onderwerp en maakten daarvan een animatiefilmpje. Ook spraken ze zelf de teksten van de filmpjes in.

Bij de première zei een van de leerlingen: ‘Ik wist niet dat wij dat konden’.

Alleen daarom al zijn de films,  in 2013 gemaakt en op  de Prof. Dr. I.C. Van Houteschool in Amsterdam Zuid-Oost en op  SBO Het Universum voor het eerst vertoond nog steeds boeiend om naar te kijken. Met dank aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

De film ‘Zwemwedstrijd’ is gemaakt door Sergio.

De film ‘Boomklimmen’ is gemaakt door Robin, Nathaniel en Ejiro, samen met juf Gemma.

De ‘Met-mijn-tante-naar-de-film’-film is gemaakt door Bibi, Brian en Challemar.

Het Universum en de Van Houteschool:

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie