profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Volgende week maandagavond 26 maart biedt NIVOZ weer twee uur gelegenheid om kosteloos te proeven aan het traject pedagogische tact. Voor leraren en schoolleiders en andere geïnteresseerden die met de eigen ervaring aan de slag willen... aanmelden via nivoz.nl/trajecten/proe…

Ongeveer een uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Na veertig jaar onderwijs zegt Rita: ‘Kinderen leren niet van mensen die ze niet mogen’

28 juli 2015

robvanderpoel

Geplaatst in: Partnerschap, Legitimering

Rita Pierson, die meer dan 40 jaar lerares was, hoorde een collega zeggen: ‘Ze betalen me niet om vriendjes te worden met kinderen.’ Haar antwoord: ‘Kinderen leren niet van mensen die ze niet mogen.’  Dit is een oproep aan onderwijsmensen om in hun leerlingen te geloven, om als leraar contact met ze te maken en je te verbinden op een echte, menselijk en persoonlijk niveau. Een TED-talk die door Arjan Moree werd opgevist en als bijdrage is aangeleverd.

Rita F. Pierson has spent her entire life in or around the classroom, having followed both her parents and grandparents into a career as an educator.

  • “Every child deserves a champion — an adult who will never give up on them, who understands the power of connection, and insists that they become the best that they can possibly be.”Watch this talk »
  • “Teachers become great actors and great actresses. … We come to work when we don’t feel like it, and we’re listening to policy that doesn’t make sense — and we teach anyway.”Watch this talk »
  • “While you won’t like [all your students], the key is they can never, ever know it.”Watch this talk »
  • “A colleague said to me one time, ‘They don’t pay me to like the kids. They pay me to teach a lesson.’ … I said to her, ‘You know, kids don’t learn from people they don’t like.’”Watch this talk »
  • “I gave [my students] a saying to say: ‘I am somebody. I was somebody when I came. I’ll be a better somebody when I leave. I am powerful, and I am strong. I deserve the education that I get here.’”Watch this talk »
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie