profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Het stapelprobleem: als prikkels te veel worden en de vierjarige Pim niet kan slapen… hetkind.org/2015/04/25/het…

Ongeveer een uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Pedagogische documentaires: ‘Leren kun je overal. En altijd’

29 juli 2015

robvanderpoel

Leren kun je overal en altijd. Het is de titel van een Duitse documentaire van Reinhard Kahl, die via het pedagogische netwerk Archiv der Zukunft te bestellen zijn. Via de gelijknamige website zijn er trailers beschikbaar (vaak van 5 minuten of meer) van  prachtige, reportages en documentaires. Het waardevolle videowerk van Kahl kwam voorbij op de Vision Summit 2013 in Berlijn, waar initiatieven als Schulen der Zukunft, Schule im Aufbruch ook onder de aandacht kwamen. Geniet van de eerste beelden en kijk waar u – als leraar, als opvoeder, als schoolleider – door geïnspireerd raakt. 

Achter deze link vind je een overzicht van de lijst beschikbare films van Reinhard Kahl en Archiv der Zukunft.

Kahl (1948, Göttingen) is een opvoedingswetenschapper, auteur en journalist, lees meer. Hij startte in 2007 het netwerk Archiv der Zukunft, met als doel om de pedagogiek onder de aandacht te brengen en te versterken in onderwijs- en opvoedingspraktijk.

De website van Schulen der Zukunft en de Facebook-pagina

Lernen kann man überall from Archiv der Zukunft on Vimeo.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie