profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Op weg naar nieuwsgierig en betekenisvol onderwijs: ‘What if we trusted you?’

4 augustus 2015

robvanderpoel

What if we trusted you? In 2012 sprak Jerry Michalsky in Kopenhagen over vertrouwen in relatie tot het schoolsysteem. De traditionele school maakt ons volgens Michalsky vertrouwd met OCD: Obediance, Compliance en Dependance (Gehoorzaamheid, Inschikkelijkheid en Afhankelijkheid), op een heel stille, onbewuste manier. Veel regels in school zijn rond deze drie principes gebouwd. School maakt geen gebruik van alle mogelijkheden en overvloed die er is als er vertrouwen is. Waarom doen we dit? Michalsky geeft antwoorden en komt onder meer met Wikipedia, een inspirerend voorbeeld om bij te dragen aan de samenleving vanuit vertrouwen. ‘Wat een succes! En zo zit de wereld vol met uitdagingen.’

‘Building on trust, we are rediscovering how to be citizens in civilization together. The effects of this shift will catalyze every sector of human activity, a process we’ve only just begun’.

Jerry Michalski is consultant, en oprichter van de onafhankelijke consultancy Sociate . Hij helpt bedrijven bij het ontwikkelen van strategieën om productieve relaties met hun klanten, als ook tussen hun werknemers op te bouwen. Dit vereist meestal een mix van corporate strategie, sociale dynamiek en social software.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie