profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Uniek experiment: Chinees onderwijs in Engeland

5 augustus 2015

Annonay Andersson

Geplaatst in: Samenleving,

Chinese leerlingen presteren gemiddeld hoog op vakken als wis- en scheikunde, wat (natuurlijk) gepaard gaat met een hele andere lesmethode dan in Europa. Gedurende een uniek experiment in Engeland (Hampshire) geven vijf Chinese leraren vier weken les op typisch Chines manier op een middelbare school aan vijftig leerlingen, om te ondervinden wat nou precies het verschil is en wat de onderwijsculturen van elkaar kunnen leren. Gaat de cultuurmix een chaos creëren in de lessen? De BBC wijdde er vier afleveringen aan, waarvan de eerste gisteren te zien was.

Henrieke-Kruise-en-Robin-Band

De volgende aflevering is op donderdag op BBC 2 om 21.00 uur. Lees hier meer.

Bekijk hier fragmenten uit de eerste aflevering.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie