profiel

Merlijn Wentzel


Merlijn Wentzel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Deborah Meier: ‘Democratisch burgerschap is geen vaardigheid, maar een houding’

2 september 2015

Merlijn Wentzel

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

Deborah Meier – founding mother van de Essential Schools in Amerika – geeft haar visie op de ontwikkeling van burgerschap. Democratisch burgerschap is geen kennis, competentie of vaardigheid, zegt zij, maar een houding, die kinderen kunnen ontwikkelen. Hoe kunnen we kinderen helpen deze houding te ontwikkelen? Haar antwoord volgt in 13 videominuten.

Het antwoord van Deborah Meier is eenvoudig: door nadoen en oefenen. Dat betekent dat wij volwassenen, als we willen weten hoe onze kinderen zich als burger zullen ontwikkelen, eerst naar onszelf moeten kijken. School is volgens Meier de ideale oefenplaats voor democratisch burgerschap, mits we van de school een gemeenschap maken waarin goede voorbeelden en oefensituaties voorhanden zijn.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie