profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

Geert Bors


Geert Bors
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Freek de Jonge opent gloednieuw hetkind-magazine, met als thema: VERTROUWEN. Nu te bestellen!

27 november 2015

Annonay Andersson

Met trots presenteren wij de derde uitgave van hetkind-magazine, met als thema ‘vertrouwen’. Cabaretier en tijdsredenaar Freek de Jonge opent deze gloednieuwe editie en zal op 8 december in Driebergen het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Het blad is vanaf nu te bestellen en kan vanaf 9 december op uw deurmat vallen. Of in veelvoud op uw school geleverd worden, als dank aan uw collega’s voor het afgelopen kalenderjaar of ter inspiratie voor een nieuw jaar  (zie bestelinformatie en link). 

Cover magazine 3Over het thema vertrouwen zegt Freek de Jonge – die op dinsdag 8 december de vijfde NIVOZ-lezing voor zijn rekening gaat nemen – onder andere:

Vertrouwen is een zelf-herstellend vermogen. Maar om tot herstel,
 tot helen, in staat te zijn, moet je reservoir aan vertrouwen behoorlijk groot zijn. Als je de ervaring van een vluchteling in Nederland hebt en er komt een horde mensen op je tijdelijke opvang afstormen, dan is het moeilijker om je weerbaarheid en je vertrouwen aan te spreken.’

‘Vertrouwen heeft een brede basis nodig, waaraan je moet je werken, altijd. Wil je de waarde ervan overbrengen als leraar, dan zul je het zelf in de praktijk moeten brengen. Dan zul je jezelf moeten kennen. Je zult een eerlijk zelfvertrouwen moeten uitstralen en vertrouwen moeten geven. En het is belangrijk te zoeken naar mogelijkheden binnen de leerstof en wat er op school gebeurt, om het belang van vertrouwen telkens weer te benadrukken en te herhalen.’

Het magazine van hetkind wordt twee keer per jaar uitgegeven. Het themanummer ‘Vertrouwen’ verschijnt als derde in de reeks, na Passend Onderwijs– Niemand buitengesloten (najaar 2014) en Ik wens je de wereld – mens, maatschappij en onderwijs (voorjaar 2015). Beide themanummers vonden gretig aftrek bij scholen, schoolleiders, leraren, ouders en andere onderwijsbetrokkenen. Helaas zijn ze niet meer verkrijgbaar.

Bestelinformatie

  • U kunt hier nu bestellen! Bestellingen worden op 8 december verwerkt. Dat betekent dat u de exemplaren daags erna in huis kan hebben.
  • Het magazine is in veelvoud (per 5 of 10 exemplaren) te bestellen tegen een relatief kleine onkostenvergoeding, via deze link. Voor vijf nummers betaalt u 9 euro, voor tien nummers 15 euro, inclusief verzendkosten). Een veelvoud – voor uw school of organisatie – is ook mogelijk.
  • Voor grote aantallen kunt u ook terecht bij NIVOZ, initiatiefnemer van hetkind.org , via info@nivoz.nl
  • Een gratis exemplaar is er voor alle bezoekers van de Onderwijsavonden in Driebergen, bij trajecten en lezingen van het NIVOZ.

Inhouddopgave magazine nr 3Themanummer ‘Vertrouwen’:

  • 64 pagina’s, full colour
  • oplage: 4000 stuks
  • 19 gloednieuwe artikelen, vaak met erin meerdere blogs of interviews.
  • Sfeervolle beeld- en fotoreportages
  • Met medewerking van: Freek de Jonge, Hangplek Holland-auteur Eva Klooster, econome en PvdA-senator Esther-Mirjam Sent, rabbijn en vredesstichter AwrahamSoetendorp, Bildungsman Henk Sissing, Marcel van Herpen, Luc Stevens, Dolf van den Berg, Femke Cools en Ellen Emonds (leraar van het jaar in respectievelijk 2014 en 2012) en vele anderen.

Een aantal reacties op voorgaande nummers:

Gert Biesta:
Nummer 2 van Magazine @hetkind in de bus: ‘Ik wens je de wereld’. Mooie inhoud en fantastische fotografie!

Het Educatie Bureau:
@hetkind Wat een fijn tijdschrift! Geniet er al een paar dagen van.

Claire Boonstra:
Kreeg een werkelijk prachtig magazine thuisgestuurd van @hetkind. Geweldige artikelen, enorme aanrader. Lezen!

Suzan Baldinger:
@hetkind. Gefeliciteerd! Prachtig magazine over ‘t mooiste vak dat er is!

Arjan Moree:
Magazine @hetkind verder verspreid: topcollega, iemand die ik minder ken en eentje voor de perskamer. Levert hopelijk gesprek op!

De Bonckert:
Onze leraren ontvangen deze week allemaal het magazine van @hetkind. Een aanmoediging om de goede dingen te doen.

Hanna Drenth:
@hetkind Prachtig interview ‘Hier kan ik het verschil maken’. Onderwijs (en veel meer dan dat) op Rotterdam Zuid.

Beate Letschert:
Es ist das Beste, was ich bisher zum Thema ‘Erziehungund Unterricht’ in einer Zeitschrift gelesen habe.

PLATFORM HETKIND

Het platform hetkind biedt inspiratie, legitimatie en verbinding op weg naar een goede onderwijs- en opvoedpraktijk. Inmiddels heeft hetkind online meer dan 20.000 volgers, van wie een behoorlijk aantal ook zelf artikelen en columns schrijven en delen via hetkind.org en elkaar onder meer treft op Onderwijsavonden in Driebergen en/of op conferenties , symposia door heel Nederland.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie