profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
TEDTalk: Een methode zonder taal en abstractie, speciaal voor kinderen met autisme

19 december 2015

Annonay Andersson

Geplaatst in: Samenleving,

Hetgeen kinderen met autisme gemeen hebben, is dat zij moeite hebben met abstractie en symboliek, waardoor taalproblemen ook kunnen ontstaan. Ajit Naraynan bedacht daarom een methode om taal visueel te maken en woorden en concepten te vatten in ‘kaarten’. Dat idee is nu omgezet in een app die mensen nonverbaal kan helpen communiceren. Naraynan vertelt erover in zijn TedTalk.

Ajit Narayanan is de uitvinder van Avaz, een communication metholde voor mensen die moeite hebben talige communicatie. De nieuwe app die Naraynan heeft ontwikkeld, noemt hij de ‘free speech engine’, bedoeld om autistische kinderen de mogelijkheid te geven om grammatica in hun communicatie te gebruiken. De app is onafhankelijk van taal, omdat er gebruik gemaakt wordt van plaatjes van objecten, handelen en zelfs abstracties zoals de verleden tijd. De Indiase overheid wil het programma gaan gebruiken in sommige scholen tijdens lessen Engels.

TEDTalentSearch – Ajit Narayanan: A grammar engine based on visual language

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie