profiel

Pedro de Bruyckere


Pedro de Bruyckere
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 4: De kinderen van juf Kiet hetkind.org/?p=59470

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Korte documentaire over spijbelen: ‘Ik heb de overtuiging dat je als leerkracht veel kunt betekenen’

10 januari 2016

Pedro de Bruyckere

‘Mijn band met de leerkrachten, dat maakte dat ik toch weer terugkwam naar school.’ Pedro de Bruyckere zag een korte documentaire over (oud)leerlingen die veel hebben gespijbeld en uitleggen hoe dat kwam en wat het verschil maakte. ‘In het begin doe je het omdat je geen zin hebt om naar school te gaan. Maar toen zat ik ineens in die vicieuze cirkel waar ik niet meer uit kwam.’

Deze blog is afkomstig van het blog van Pedro de Bruyckere en is met toestemming geplaatst. Bekijk hier het originele blog.

Een film van LOP Oostende-Middelkerke en Gent Secundair, in samenwerking met Kind & Samenleving en Greet Habraken over stoppen met spijbelen voor leerkrachten en jongeren. Leerlingen en leerkrachten leggen in deze film hun ervaringen met spijbelen op tafel en spelen open kaart. De film toont dat leerkrachten en leerlingen samen het verschil kunnen maken in de aanpak van spijbelen.

‘Ik zou willen zeggen tegen leerkrachten: Maak van lesgeven je passie, het is meer dan je werk en vertellen wat je weet.’

Trailer

Documentaire: ‘Ik ben blij dat je terug bent op school’

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie