profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
TEDxAmsterdamED zoekt 15 nieuwe ideeën voor ‘een leven lang leren’

21 februari 2016

robvanderpoel

Geplaatst in:

In lijn met het initiatief Onze Nieuwe School (vanuit de gemeente Amsterdam en Kennisland, zie link) doet ook TEDxAmsterdamED een oproep aan ‘vernieuwers en innovators’ binnen het onderwijs. Op woensdag 20 april wordt voor de eerste keer een TEDxAmsterdamED Award uitgereikt aan een van de drie finalisten van een verkiezing van ‘het meest innovatieve en inspirerende idee dat de manier waarop we naar leren kijken voor altijd zal veranderen.’

304787_428778500506651_2043785846_nBen jij die changemaker die dit jaar op de rode stip komt te staan? Heb jij een briljant idee dat onze kijk op leren totaal op z’n kop zet? Wil jij echt het verschil maken in de toekomst van ons onderwijs? Weet jij als geen ander hoe je daar een bijdrage aan kan leveren?


Changemakers
kunnen zich vanaf nu opgeven, via de website www.tedxamsterdamed.nl. De inschrijving sluit op 14 maart a.s.  Een jury beoordeelt de inzendingen op haalbaarheid, impact en vernieuwing.  Er worden 15 initiatieven geselecteerd die op 1 april hun verhaal mogen pitchen en ondersteuning krijgen vanuit het TEDxAmsterdamED-netwerk om hun idee verder aan te scherpen.  De drie beste changemakers presenteren hun plan op het TEDxAmsterdamED podium op woensdag 20 april 2016 in Theater Amsterdam. De vierde editie van TEDxAmsterdamED (educatie) draagt het thema ‘Born to Learn’.

 

Changemakers

“Eén van de kern doelstellingen van TEDxAmsterdamED is het inspireren van het onderwijs voor nieuwe ideeën. Er is veel gaande binnen het educatieve landschap, waarvan wij nog geen weet hebben. Door deze Award te initiëren, roepen we iedereen op hun idee met ons te delen. We willen zichtbaarheid geven aan dergelijke mooie initiatieven en deze changemakers net dat duwtje in de rug geven om hun impact te vergroten.”
Linda Stolp, Managing Director bij TEDxAmsterdamED.

 

suggestion-boxTEDxAmsterdamED geeft de drie finalisten de mogelijkheid om:

  • Kennis te maken met het TEDxAmsterdamED netwerk en hun plannen te promoten;
  • Professionele ondersteuning te ontvangen van het TEDxAmsterdamED team, de Brain Trust en de co-investors in learning;
  • Hun initiatief te presenteren op het TEDxAmsterdamED podium op 20 april 2016.

Voor meer informatie over TEDxAmsterdamED en het inschrijvingsformulier ga naar deze link. Ben jij die changemaker die dit jaar op de rode stip komt te staan?

Website:

www.tedxamsterdamed.nl

www.theateramsterdam.nl


amssss

Over TED
TED, het congres dat in 1984 voor het eerst in Californië plaatsvond, krijgt al jarenlang wereldwijd navolging. Stond TED aanvankelijk voor Technology, Entertainment en Design, het huidige motto is “Ideas worth spreading”. Kenmerkend voor TED is de diversiteit en kwaliteit van de sprekers, die elk in maximaal 18 minuten hun idee aan het publiek voorleggen. Deze TEDTalks zijn online beschikbaar via www.ted.com.

Over TEDxAmsterdamED
TEDxAmsterdamED(ucation) is een zelfstandig georganiseerd event met een licentie vanuit het Amerikaanse TED-congres. TEDxAmsterdamED is een non-profit organisatie en wordt mogelijk gemaakt door een toegewijd team van vrijwilligers en financiële steun van sponsoren. Vanaf maart 2016 kan iedereen met een interesse in educatie zich aanmelden voor TEDxAmsterdamED 2016. Ook zal het event online te volgen zijn via een livestream.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie