inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

André Meiresonne


Andre-Meiresonne
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Kinderen groeien van trotse ouders

10 maart 2016

Andre-Meiresonne

Geplaatst in: Opvoeding, Legitimering

‘Je mag trots zijn op jezelf. Of, als je trots een vervelend woord vindt, fier. Een Vlaams woord dat zachter klinkt, en toch flink.’ André Meiresonne legt uit wat hij bedoelt in zijn bijdrage: ‘Kinderen groeien van trotse ouders.

Wees trots op jezelf. Zoals je trots zou zijn op je eigen kindJe mag trots zijn op jezelf. Of, als je trots een vervelend woord vindt, fier. Een Vlaams woord dat zachter klinkt, en toch flink. Fier!

Kinderen groeien van trotse ouders. Het geeft ze zelfvertrouwen en stevigheid. Dan durven ze er op uit te trekken, te ondernemen.

Geef jezelf wat je je kind zou geven. Sta erbij stil als iets prima gaat, als je iets goed gedaan hebt. Als je jezelf hebt overtroffen. Vind wat je doet niet te snel normaal. Geef jezelf schouderklopjes, en af en toe een cadeautje.

Omdat je, van jezelf, trots mág zijn op jezelf. Alsof je je eigen kind bent.

André Meiresonne is een spreker over crisis, transformatie en leiderschap, over Veranderen van binnenuit. Zijn blogs zijn op zijn eigen site te vinden.