profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
TEDxAmsterdamEducation maakt de eerste zes sprekers bekend

15 maart 2016

Annonay Andersson

Geplaatst in: Legitimering

Op 20 april 2016 vindt in Theater Amsterdam de vierde editie plaats van TEDxAmsterdamEducation. Vandaag maakt de organisatie de eerste zes sprekers bekend die op woensdag 20 april het publiek gaan inspireren met hun ideeën, kennis en levenservaring. Onder hen is uit eigen land Jelmer Evers en cabaretière Jacquelien de Savornin Lohman.

timthumb (1)De eerste zes sprekers op een rij zijn:

  • Lainie en Miro Liberti (USA/Peru)
  • Karolina Stawinska (USA/Polen)
  • Jelmer Evers (NL)
  • Jacquelien de Savornin Lohman (NL)
  • Chris Sigaloff (NL)
  • Andre Platteel (NL)

“We kijken ernaar uit om ons meest diverse programma ooit te presenteren. Een programma wat ons doet nadenken om onze eigen leerweg te her-evalueren,” zegt Jessika Lynch, oprichtster en programmamanager bij TEDxAmsterdamEducation. “Met het thema ‘Born to Learn’ nemen we het publiek mee op een leerreis langs alle fases van het leven.”

Zo spreekt Jacquelien de Savornin Lohman, de voormalig advocaat en politica die op haar 70ste koos voor een carrière als cabaretière, over dat we nooit oud genoeg zijn om te leren.

Vanuit eigen land geven ook Jelmer EversAndré Platteel en Chris Sigaloff een talk.

Jelmer Evers is een bekend gezicht binnen het onderwijs. Hij is leraar, blogger, schrijver en innovator. Dit jaar werd hij genomineerd als een van de 50 leraren die in aanmerking komt voor de Global Teacher Prize, een internationale prijs voor leraren die een grote bijdrage leveren aan het vak. Jelmer laat de traditionele manier van onderwijzen steeds meer los. Hij spreekt over zijn radicale visie over ‘flipping the system,’ en de toekomst van het onderwijs.

André Platteel werkt met honderden millennials en leiders. Hij gelooft dat we in een nieuwe fase zijn beland, alleen hebben we vaak nog leermeesters die vanuit oude principes denken en doen. Hij spreekt over deze nieuwe tijd en, vanuit zijn ervaringen met de mensen met wie hij werkt, vertelt hij wat er nodig is om ons voor te bereiden op deze nieuwe wereld.

Chris Sigaloff is directeur van Kennisland. Haar expertise ligt op het gebied van maatschappelijke vernieuwing. Chris ontwerpt experimenten waarin ze het publiek aanspreekt op de noodzaak continu te innoveren, met als doel nieuwe manieren te creëren om de gegeven problemen aan te pakken.

Internationale sprekers

De unschoolers Miro en Lainie Liberti (moeder en zoon van 16) vertellen over hun leven ‘on the road’. Zij geloven dat een traditionele school niet nodig is en zijn al 7 jaar samen op reis. Hun motto: ‘the world is our classroom’.
Vanuit de USA komt ook oprichtster van Our Future World en wereldreizigsterKarolina Stawinska een talk geven. Karolina is met een groep van jongeren, in meer dan 35 landen, gestart om kinderen hun toekomstdroom te visualiseren, tastbaar te maken en te delen.

Kaartverkoop

Iedereen die bij het event op 20 april live aanwezig wil zijn, kan vanaf vandaag via de website http://tedxamsterdamed.nl/page/ytp kaarten bestellen. Wees er snel bij, want de interesse is groot.
Toegangskaarten kosten 75,00 euro per persoon. Bezoekers worden getrakteerd op een inspirerende dag met top sprekers, workshops, een interactief programma, lunch en borrel.

TEDxAmsterdamEducation 2016 wordt mogelijk gemaakt door o.a ING, Theater Amsterdam, Van Dijk Educatie en het Ministerie van OCW.

Het volledige programma is op 20 april te volgen via de livestream op www.tedxamsterdamed.nl.

Overige sprekers en programmaonderdelen worden de komende weken bekend gemaakt.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie