inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Marieke Hopman


Marieke Hopman
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Ongeveer 2 weken geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Deens onderwijs en prioriteiten: ‘Als je niet weet hoe je om moet gaan met andere mensen, dan doet de rest er niet toe’

16 april 2016

Marieke Hopman

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

Malene Nyenstad, rector van de Hundested Skole – een reguliere Deense openbare school –  legt in deze video de basis uit van het Deense onderwijssysteem, namelijk het leren van sociale vaardigheden. Dit wordt gezien als een voorwaarde voor het leren van cognitieve inhoud, omdat ze ‘ervan overtuigd is dat het onmogelijk is om te leren als je je sociale leven niet op orde hebt.’ Daarnaast is het een van de belangrijkste leerdoelen in het leven. ‘Uiteraard is het ook zeer belangrijk dat leerlingen weten hoe ze moeten lezen, rekenen en Engels spreken […] maar als je niet weet hoe je om moet gaan met andere mensen, dan doet de rest er niet toe.’

Deze bijdrage is afkomstig van Marieke Hopman (1988), die recent een bezoek bracht aan Denemarken in het kader van haar PhD-onderzoek naar kinderrechten in relatie tot onderwijs. Over haar werk leest u meer op de site www.kinderrechtenonderzoek.nl en www.childrensrightsresearch.com