profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Gratis proeven aan Pedagogische Tact of Pedagogisch Leiderschap op 2 oktober hetkind.org/?p=59583

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
TEDxEdAmsterdam: ‘Leraren doen wat andere mensen vertellen wat ze moeten doen. Hoe is dat mogelijk?’

30 april 2016

robvanderpoel

Onderwijs gaat vooral over vertrouwen. In het bijzonder vertrouwen in de leraar. Zegt Jelmer Evers – een van de sprekers bij TEDxEdAmsterdam 2016/Born to Learn. Volgens hem zal een echte verandering plaatsvinden door het systeem te kantelen – by ‘flipping the system’ – door leraren en docenten de ruimte en de verantwoordelijkheid te geven om onderwijs vorm te geven. Uiteindelijk zijn zíj degene die in contact staan met de leerlingen en dus het verschil kunnen maken door zich te focussen op de vraag wat ze voor een kind kunnen doen, in plaats van te redeneren vanuit het schoolsysteem en dat leidend laten zijn. Kijk en luister naar zijn Talk.

borntolearnHet begint met een vraag van de minister naar ‘wat hebben mijn leraren en docenten nodig?’ maar het is dezelfde vraag die de leraren dienen te stellen: ‘Wat hebben mijn studenten nodig?’ Het gesprek daarover zal gevoerd worden langs de meest fundamentele vraag: ‘Wat is het doel van onderwijs?

Jelmer Evers is geschiedenisdocent bij UniC in Utrecht, onderwijsvernieuwer, auteur en samensteller van Het Alternatief 1 en 2 – en tot tweemaal toe genomineerd voor de Global Teacher Prize, in 2014 en 2015. Recent werden er diverse artikelen over hem gepubliceerd in landelijke dagbladen, als De Volkskrant en Trouw.

Topleraar draait het onderwijs om / Trouw

Jelmer zelf publiceert regelmatig via zijn blog, waar hij vijf jaar geleden ooit als een van de eerste verhalen deelden onder meer via hetkind.org

Het curriculum als brug naar beter onderwijs

 

 

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie