profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Kwetsbaarheid versus ‘the show must go on’ hetkind.org/?p=59603

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Extra Onderwijsavond met Harry Kunneman in nieuwe serie in Driebergen. Bestel uw kaarten!

12 mei 2016

robvanderpoel

Geplaatst in: Legitimering

Harry Kunneman is als achtste spreker toegevoegd aan de reeks Onderwijsavonden in Driebergen. Passe-partoutkaarthouders krijgen daarmee een extra avond in het (komende) schooljaar 2016-2017 erbij. Theater Maitland op landgoed De Horst is niet zelden met 300 onderwijsbetrokkenen uitverkocht. Om teleurstelling te voorkomen raden we u aan de kaarten tevoren te bestellen. Registerleraar.nl heeft de Onderwijsavonden geaccrediteerd met 16 RU-punten.

harryDe reeks lezingen in Driebergen heeft de voorbije jaren een flinke reputatie opgebouwd. Een avond in Maitland is een ideale gelegenheid geworden om zelf, met collega’s of met uw schoolteam structureel het goede gesprek over onderwijs voort te zetten. Al op woensdag 7 september – dus kort na de zomervakantie – trappen we met een nieuwe serie af. Dan zal Gert Biesta – die per 1 april de leerstoel Pedagogische dimensies bij de UvH bekleedt – het podium betreden.

Kunneman staat op zijn beurt aan het einde van de serie geprogrammeerd, op 7 juni 2017. Hij is hoogleraar Sociale filosofie aan de Universiteit voor Humanistiek, in het bijzonder theorie en praktijk van normatieve professionalisering. Zijn werk wordt alom gerespecteerd.

In de voorbije vijf schooljaren heeft het NIVOZ een flink aantal sprekers van naam en faam ontvangen. Duizenden onderwijsbetrokkenen vonden eerder hun weg naar Driebergen voor inspiratie, legitimatie en verbinding, vanuit pedagogische oriëntaties. In de komende serie duiken er – naast vertrouwde gezichten als Biesta, Kunneman (7 juni 2017) en Geert Kelchtermans (29 september 2016), die eerder in Maitland spraken – verrassende gezichten op. Sihame El Kaouakibi is bijvoorbeeld een Belgische jongerenactiviste van Marokkaanse origine. Haar naam en faam bouwde ze op als oprichter en directeur van het stadsproject Let’s go urban. Ze komt voor in de lijst van ’30 sterke vrouwen die de wereld veranderden’ volgens het Belgische blad Knack. Eind december 2013 verscheen haar boek Believe: Waarom iedereen zegt maar niemand echt gelooft dat jongeren de toekomst zijn. El Kaouakibi – die op woensdag 9 november in Maitland zal zijn – studeerde na de lerarenopleiding  af als onderwijskundige aan de Vrije Universiteit Brussel.

In december sluiten we dit kalenderjaar 2016 af met een speciale Onderwijsavond, verzorgd door tact-docenten, schoolleiders die met good practices uit het onderwijsveld en aansluitend een gesprek en vragen om de ware aard van leren, opleiden, onderzoek op tafel te krijgen. Sietske Waslander, Christa Anbeek en Jessica Mesman staan vervolgens als spreker na de jaarwisseling geboekt.

We denken dat er andermaal voldoende stof is om uw eigen ontwikkeling (en die van uw collega’s, en van de school) van nieuwe input te voorzien.


registermcogax71EAKaarten en passe-partout

U kunt nu al kaarten bestellen, los of als passe-partout. Gelet op de animo, die almaar toeneemt, is dat geen slecht idee. De acht avonden vinden opnieuw plaats in het sfeervolle theater Maitland en ook de entreeprijs is 32,50 euro. Een passe-partoutkaart kost 195 euro.  Wie een passe-partoutkaart aanschaft en tenminste zeven Onderwijsavonden aanwezig is, krijgt een aantekening van 16register-uren in het lerarenregister. Hieronder kunt u al uw kaarten bestellen.

Wilt u met een schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we u contact op te nemen met Jetty van der Grift; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 0343-556750 of info@nivoz.nl

Let op:
Alle boeken van NIVOZ en hetkind zijn op Onderwijsavonden in Driebergen met 10% korting te verkrijgen.

ONDERWIJSAVONDEN 2016-2017

Woensdag 7 september: Gert Biesta
Hoogleraar NIVOZ-leerstoel Pedagogische dimensies van onderwijs, opleiding en vorming aan de Universiteit van Humanistiek.

Donderdag 29 september: Geert Kelchtermans
Hoogleraar Onderwijsbeleid en -vernieuwing en Lerarenopleiding aan de Katholieke Universiteit Leuven.

sihameWoensdag 9 november: Sihame El Kaouakibi
Belgische jongerenactiviste van Marokkaanse origine. Oprichter en directeur van het stadsproject Let’s go urban. Ze komt voor in de lijst van ’30 sterke vrouwen die de wereld veranderden’ volgens het Belgische blad Knack.

Woensdag 7 december:  Thema-avond: Waarom kan het wel? Voorbeelden uit de praktijk.

Donderdag 19 januari: Jessica Mesman
Associate Dean of Education, Faculty of Arts and Social Sciences, Department of Science and Technology Studies aan de Universiteit van Maastricht.

Woensdag 8 maart: Sietske Waslander
Hoogleraar TIAS School for Business and Society, lid van Onderwijsraad en van Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Woensdag 19 april: Christa Anbeek
Hoogleraar Remonstrants Seminarium Amsterdam, en universitair hoofddocent Existentiële en levensbeschouwelijke reflectievaardigheden aan Universiteit voor Humanistiek.

Woensdag 7 juni: Harry Kunneman
Hoogleraar Sociale filosofie aan de Universiteit voor Humanistiek, ihb theorie en praktijk van normatieve professionalisering

 

onderwijsavonden 2

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie