profiel

Ken Robinson


Ken Robinson
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Ken Robinson naar Nederland? ‘Jij bent als leraar van gelijke invloed op transformatie van onderwijs als politieke beleidsmaker’

17 juni 2016

Ken Robinson

Sir Ken Robinson is nog steeds een belangrijke bron en inspirator voor mensen in het onderwijs, van beleidsbepalers tot aan de mensen op de werkvloer.  In de  zomer van 2013  sprak hij voor de RSA-organisatie, vanuit het vraagstuk ‘ How to Change Education from Ground Up’ . Als er een onderwijsrevolutie gaat plaatsvinden, zal die waarschijnlijk niet vanuit de beleidsinstanties plaatsvinden, maar vanuit de mensen in de dagelijkse praktijk. Zijn laatste boek, ‘Finding Your Element‘, speelt er op in. Kijk mee naar de hele lezing en de samenvatting. En help mee om Sir Ken Robinson in november 2016 naar Nederland te halen via een crowdfundingactie.

‘De wereld verandert snel en het onderwijssysteem blijft achter,’  zegt Ken Robinson-fan Erik Mooij. ‘Om ons voor te bereiden op de toekomst moeten we de creatieve vermogens van kinderen aanboren en hen helpen hun unieke talenten te ontwikkelen.’

Live on Demand heeft inmiddels contact gehad met Sir Ken Robinson, die enthousiast op het initiatief heeft gereageerd. De fans nodigen niet alleen hem uit, maar ook andere onderwijsvernieuwers. ‘We zijn op zoek naar meerdere perspectieven die uitleggen welke concrete veranderingen nodig zijn binnen het onderwijs én de maatschappij om kinderen individueel te kunnen stimuleren.’ Ze willen een interactieve dag neerzetten waarbij mensen van meerdere disciplines samen om de tafel gaan zitten om met elkaar van gedachten te wisselen over de toekomst van het onderwijs. En als het evenement niet doorgaat? ‘Dan krijgen mensen hun geld terug.’

Het congres is open voor iedereen. Kaarten zijn beschikbaar via bit.ly/kenrobinsonnl

‘Kinderen hoeven niet geholpen worden met leren. De mens is van nature een lerende organisme.
En een leraar is van even grote invloed als politieke beleidsmakers. De vraag is of je het ziet.’

Lees meer op http://sirkenrobinson.com

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie