profiel

Emmeliek Boost


Emmeliek Boost
Bekijk mijn profiel

twitter

Veel data, weinig inzicht: in hoeverre is de Nederlandse onderwijsinspectie onderdeel van de empirische hetkind.org/?p=64524

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Stil, maar effectief verzet

4 juli 2016

Emmeliek Boost

‘Hij had kunnen schreeuwen, stampvoeten, wegrennen…  Maar nee, hij koos voor een stil, maar effectief verzet.’ Moeder Annemarie vertelt het verhaal van een driejarig jongetje dat zich vastketent aan een buggy. Een praktijkvoorbeeld waarin ze alle kinderen van die leeftijd herkent: vindingrijk, daadkrachtig en origineel. 

baby-carriage-891080_640Onlangs hebben mijn partner en ik een workshop gevolgd bij de Opvoeddesk. Een vader vertelde over zijn 3 jaar oude zoon: ‘Als zoonlief op een goed moment niet meer wil lopen, gooit hij zich tegen de grond en ketent zich als een levende wielklem vast aan de buggy waar zijn zusje in zit. Hij is onwrikbaar.’

Ik kon een lach niet onderdrukken. Je zult als nietsvermoedende passant je hond aan het uitlaten zijn en het zien gebeuren…best grappig toch? Uiteraard wordt als ouder het bloed onder je nagels vandaan gehaald, en reken maar van yes dat je er schaamtevol bij staat. Maar kom op, het is eigenlijk best een hilarisch beeld.

Met name de vindingrijkheid van zoonlief om zich als een levende wielklem te gedragen, is lovenswaardig. Hij had kunnen schreeuwen, stampvoeten, wegrennen, maar nee, hij kiest voor een stil maar effectief verzet.

Dit voorbeeld leert ons dat kinderen vindingrijk, doelgericht, wilskrachtig, onwrikbaar, maar ook humorvol kunnen zijn.

Ik daag mezelf dagelijks uit om mijn vaak net zo onwrikbare zoon met evenveel wilskracht, maar ook met evenveel humor, als hijzelf te benaderen.

Lees verder.

De Opvoeddesk is een particulier initiatief van drs. Emmeliek Boost en de desk is gespecialiseerd in alledaagse opvoedingsvragen, school- en leerproblemen en spitsuurproblematiek.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie