profiel

Inge Spaander


Inge Spaander
Bekijk mijn profiel

twitter

Gratis proeven aan Pedagogische Tact of Pedagogisch Leiderschap op 2 oktober hetkind.org/?p=59583

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Stemming van hetkind: Wat is jouw onderwijsfilm van het jaar? Kies en vertel ons waarom.

17 augustus 2016

Inge Spaander

Geplaatst in: Legitimering

Op woensdagavond 5 oktober, tijdens de Nationale Onderwijsweek, zal in Onderwijsstad Rotterdam de prijs voor de Nationale Onderwijsfilm 2016 worden uitgereikt. Via het platform hetkind (zie onderaan dit artikel) kunt u uw stem uitbrengen en de argumentatie erbij schrijven. De vakjury heeft drie films genomineerd: Maatschappijleer, Made in Overvecht en Forget me not.  De winnende film wordt vertoond in LantarenVenster en na afloop is er een gesprek met makers en publiek.

vergeetDe drie genomineerde films van dit jaar zetten de kijker aan het denken door in te zoomen op concrete onderwijssituaties en de relatie tussen de buitenwereld en school in beeld te brengen. In de documentaire Maatschappijleer zie we  hoe een  docent in opleiding zijn weg vindt binnen een middelbare school en vorm geeft aan burgerschapsvorming. De documentaire Forget me not laat ons kennismaken met een basisschool voor  kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers. De laatste genomineerde, Made in Overvecht, neemt de kijker mee naar een gemengde basisschool in de wijk Overvecht.

Het Internationaal Film Festival Rotterdam zal op de avond van de prijsuitreiking ook aanwezig zijn.  Samen met leerlingen zullen zij die avond met bezoekers in gesprek gaan over het gebruik van film in lessituaties. Natuurlijk zetten zij de ideeën en vragen daarover op beeld.  De input zal gebruikt worden om een speciaal docentenprogramma over film te organiseren tijdens het jaarlijkse filmfestival begin 2017.

overvechtDe verkiezing van de Onderwijsfilm 2016 heeft tot doel onderwijsfilms meer aandacht te geven, zodat deze films een bijdrage kunnen leveren aan het beantwoorden van pedagogische en onderwijskundige vraagstukken. U bent ook van harte welkom om als bezoeker van de avond of via onderwijsplatform HETKIND over de genomineerde films van dit jaar te spreken en te schrijven. Wat doet deze film met jou, wat betekent het voor jouw praktijk, als onderwijzer of betrokkene.

Naast het invullen van onderstaande poll (de stemming van hetkind) kunt u ook eventueel een blog sturen naar redactie@hetkind.org

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie