profiel

Xandra van Hooff


Xandra van Hooff
Bekijk mijn profiel

twitter

Veel data, weinig inzicht: in hoeverre is de Nederlandse onderwijsinspectie onderdeel van de empirische hetkind.org/?p=64524

Ongeveer 14 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Een spannend moment: ‘Gaat de nieuwe meester ons kind wel zién?’

12 oktober 2016

Xandra van Hooff

Gaat de nieuwe meester ons kind wel zién? Moeder Xandra van Hooff worstelt met deze vraag nu haar oudste overstapt naar een andere basisschool. Ze wordt door haar eigen gastouder gerustgesteld. ‘Vier jaar later herkent deze meester haar gegroeide zoon vanaf een afstand in het tuincentrum…’  

Oogcontact Max van ManenEen spannend moment: onze oudste zou gaan overstappen naar een andere basisschool. Zoals elke ouder hadden we eigenlijk maar één vraag: ‘ Zou deze nieuwe leerkracht ons kind wel écht gaan zien?’

We zaten in de achtertuin van onze gastouder, najaarszon op ons gezicht en een kop hete koffie in onze handen. We vertelden over de nieuwe school, dat we er kennismaakten en dat meester Robert vanaf volgende week de nieuwe meester zou worden.

Onze gastouder veerde overeind. Meester Robert? Echt waar? O, dan gaat-ie het goed hebben! Blijkbaar keken we haar uitnodigend aan, want ze ging verder met haar verhaal. Zwaaiend met haar armen om het betoog kracht bij te zetten, vertelde ze dat hun zoon op vier- en vijf- jarige leeftijd als mager ventje in zijn klas had gezeten. Dat ze verhuisd waren en de meester nooit meer terug hadden gezien. Tot twee weken geleden… Midden in het tuincentrum riep iemand ineens de naam van hun zoon uit. Vanaf enkele meters afstand had meester Robert in de tienjarige Lars, die inmiddels als pre-puber toch wat breder in de schouders begon te worden, zijn leerling van vier schooljaren daarvoor herkend.

In het gesprek wat volgde, werd ons niet enkel de belangstelling van de meester voor zijn vroegere leerling duidelijk, maar zagen we in de twinkelende ogen van zijn moeder de bevestiging dat we ons geen zorgen hoefden te maken: ‘Dít was een meester die zijn leerlingen ziet…’

De kracht van Xandra van Hooff ligt in het leggen van verbanden tussen mensen, relaties en systemen. Op haar website www.xandravanhooff.nl staat meer te lezen. 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie