profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
‘Weg is de ontsnappingsmogelijkheid als iets moeilijk, uitdagend of ongemakkelijk wordt’

10 januari 2017

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in: Verantwoordelijkheid,

Aan het begin van zijn loopbaan verbande Darren Rosenblum, professor aan de Elisabeth Haub School of Law aan de Pace University, om verschillende redenen alle laptops uit de collegezaal. Dit had onmiddellijk impact: de betrokkenheid van de studenten verbeterde direct. Weg is de ontsnappingsmogelijkheid als iets moeilijk, uitdagend of ongemakkelijk wordt. ‘Door voortdurend oogcontact kon ik zien en voelen of zij (de studenten) mij wel of niet begrepen. Die verbondenheid brengt energie, waardoor we ons sneller, verder en intenser in het onderwerp konden verdiepen.

Rosenblum vindt dat zijn studenten twee vaardigheden heel hard nodig hebben in hun toekomstige werkzame leven: luisteren en communiceren. Om te luisteren heb je geduld nodig, focus en oogcontact. En om goed te leren communiceren heb je feedback nodig, verbaal en non-verbaal, van ‘echte’ mensen. Bij beide vaardigheden helpt een laptopscherm dus niet.

‘Laptops at best reduce education to the clackety-clack of transcribing lectures on shiny screens and, at worst, provide students with a constant escape from whatever is hard, challenging or uncomfortable about learning.’

Lees zijn artikel op de website van de New York Times

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie