profiel

Ellen Emonds


Ellen Emonds
Bekijk mijn profiel

twitter

Als je wint, heb je vrienden: over mijn klas vol hechtingsproblematiek hetkind.org/?p=63847

Ongeveer 2 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Video over Onderwijsavond: ‘Pedagogische tact gaat over een opdracht. Je hebt iets te doen!’

7 maart 2017

Ellen Emonds

‘Tactvol handelen’ daarin meer is dan alleen het verbeteren van de relatie of het hebben van een pedagogisch kompas. Het gaat over een opdracht: Ik heb iets te doen! Op de Onderwijsavond van 7 december  in Driebergen vertellen Marleen van der Krogt, Merlijn Wentzel en Martijn Galjé – NIVOZ-docenten van trajecten pedagogische tact  –  over zichzelf, hun ervaringen en hun ontwikkeling. Ellen Emonds leidt de verhalen in. Ze bespreken drie essentiële kenmerken van een leraar met tact. De avond is in zijn geheel (een uur) op deze video te bekijken, maar ook in drie verschillende delen van circa 20 minuten. Handig om in klein gezelschap van leraren en docenten te bespreken of voor een studie-uur of middag.

.

.

Stichting NIVOZ sterkt leraren en schoolleiders bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht. In dit videodrieluik behandelen we drie essentiële elementen van een leraar met tact. Ze zijn ook afzonderlijk te bekijken.

Stichting NIVOZ sterkt leraren en schoolleiders in de uitvoering van hun pedagogische opdracht. Het biedt al vanaf 2008 ontwikkeltrajecten aan, onder de naam Pedagogische tact en leiderschap. Deelnemers ontdekken dat ‘tactvol handelen’ daarin meer is dan het verbeteren van de relatie of het hebben van een pedagogisch kompas.

Maand mei, doe mee aan een proeverij
In de maand mei kun je kennismaken met stichting NIVOZ, in het bijzonder met onze docenten en onze werkwijze. Op onze eigen locatie in Driebergen – op landgoed De Horst, gebouw Vossesteyn – zetten we de deur open voor een aantal proeverijen, zowel op avonden als op een zaterdagochtend. Leraren, schoolleiders en bestuurders (in zowel PO, VO als mbo/hbo), dan wel andere onderwijsbetrokkenen of leerlingbegeleiders zijn van harte welkom op vier data.

Voor data en info, zie deze link. Deelname is gratis, maar alleen na inschrijving.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie