inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Marleen van der Krogt


marleenvanderkrogt
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Ongeveer 2 weken geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Video over een leraar met tact: wat is jouw biografie? Wie ben jij en wat betekent dat in interactie met een kind?

9 maart 2017

marleenvanderkrogt

Geplaatst in:

Het is de eenheid van je persoonlijke en professionele biografie die bepaalt wie je als leraar bent en hoe je optreedt. In het leraarschap kan het ‘wie’ eigenlijk niet worden gescheiden van het ‘hoe’ en ‘wat’. Je ervaringen krijgen betekenis tegen je biografische achtergrond. Dit is het eerste deel van een videodrieluik waarin drie essentiële elementen van een ‘leraar met tact’ worden behandeld. De opnames zijn gemaakt tijdens de Onderwijsavond van NIVOZ-docenten in Driebergen, op 7 december 2016.

Inzicht krijgen in je eigen levensgeschiedenis is belangrijk. Het is als een rugzak die je meedraagt in je contact met anderen. Wat heeft jou gekleurd? Wat verklaart voor jou hoe je in situaties reageert? Wat zijn thema’s in jouw leven? Door welke ervaringen ben je geraakt en gevormd en hoe hebben die ervaringen invloed op de mens die je nu bent? Wat wil je loslaten?

Leraar, wie ben je?

Stichting NIVOZ sterkt leraren en schoolleiders bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht.  Ze biedt al vanaf 2008 ontwikkeltrajecten aan, onder de naam Pedagogische tact. Deelnemers ontdekken daarin dat ‘tactvol handelen’ meer is dan alleen het verbeteren van de relatie of het hebben van een pedagogisch kompas. Het gaat over een opdracht: Ik heb iets te doen! In dit videodrieluik vertellen Marleen van der Krogt, Merlijn Wentzel en Martijn Galjé – drie docenten van de trajecten Pedagogische tact bij NIVOZ – over zichzelf, hun ervaringen en hun ontwikkeling.

Marleen van der Krogt vertelt in deel 1 over hoe haar eigen biografie (als kind, als moeder van een kind met een handicap) doorwerkt in haar werk als schoolleider, als docent, en hoe ze vanuit dat bewustzijn tracht de goede dingen te doen, op het juiste moment, ook in de ogen van de kinderen. Haar collega Ellen Emonds leidt haar verhaal in.

De andere delen:

.

 

 

 

NIVOZ biedt zijn trajecten zowel incompany als via individuele inschrijving aan.
Over inhoud, deelname en contact lees je op de website:
www.pedagogischetact.nl & via www.nivoz.nl

E-mail: info@nivoz.nl
0345-556750

Platform hetkind is een van de initiatieven van stichting NIVOZ, die een ANBI-status heeft.