profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter

Moderne didactiek: alternatieven voor frontaal lesgeven hetkind.org/?p=64313

Ongeveer 6 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Fredrickson: ‘Positieve emoties leiden tot voller leven’

18 mei 2017

Annonay Andersson

Geplaatst in: Opvoeding, Samenleving,

Barbara L. Fredrickson is professor aan de Universiteit van North Carolina en een toonaangevende onderzoeker in de Positieve Psychologie. Het effect van positieve en negatieve emoties op ons welzijn heeft zij in kaart gebracht en in de Broaden-and-Build theorie vervat. In onderstaand videofragment legt Fredrickson uit hoe positieve emoties ons op een brede manier ‘openstellen’. We kijken letterlijk breder, meer naar het geheel en op creatievere manier. We zien ook (raciale) verschillen niet meer, maar vertrouwen onze medemens. 

Positieve emoties stellen ons letterlijk ‘open’. Nieuwe ideeën en gedragingen zijn hiervan het gevolg, ‘cognitieve flexibiliteit’ wordt vergroot. Hoe vaker men positieve emoties ervaart, hoe groter het repertoire en de creativiteit van het eigen gedrag en gedachten. Hoewel de positieve emotie weer verdwijnt, leveren de effecten op de lange termijn nieuwe sociale relaties en eigenschappen op.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie