profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

‘Wat je kunt doen om zijnskracht te ontwikkelen? Ga spelen met die kinderen!’ hetkind.org/2015/05/30/pau…

Ongeveer 5 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Wat is geluk?

22 augustus 2017

robvanderpoel

Wat is geluk, en hoe kunnen we dit bereiken? Matthieu Ricard, de Franse biochemicus die Boeddhistisch monnik werd, zegt dat we onze geest de gewoontes van welzijn kunnen aanleren en zo een zuiver gevoel van sereniteit en vervulling kunnen verwezenlijken. Ricard (1946) werd als zoon van de filosoof Jean-François Revel geboren. Hij is bekend als persoonlijk vertaler van de veertiende Dalai Lama. Hij is in Nederland voornamelijk bekend van het boek ‘De monnik en de filosoof”, een dialoog met zijn vader, een professor in de filosofie aan de Sorbonne in Parijs. Zijn TED-talk: ‘Over de gewoontes van geluk’.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie